2014. november 19. | By: Ladybird

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Sminkes táska


Az eheti téma a Sminkes táska. Egy kicsit off a téma, hiszen nem sok köze van a blog főprofiljához, de mivel nőből vagyok, nem tudtam kihagyni. 

Ki hitte volna, hogy tizenévesen nagyobb volt a sminkes táskám, mint harminc évesen lesz! Pedig rám férne némi tatarozás, vagy ide már restaurálás kellene? Nem is tudom...



Na szóval annak idején, amikor még buli volt a sminkelés, mert még szép volt az arcbőröm, és karikák sem figyeltek a szemem alatt, rengeteg dolog volt a sminktáskámban. Zöld, kék, barna, szürke, fekete szempillaspirál, szemceruza sok-sok színben, többféle alapozó - télre-nyárra külön (sötétebb tónus) -, sokféle rúzs (amiket soha nem használtam, mert elég volt a szájfény is), és egy 20 db-os szemhéjpúder készlet. Azóta igencsak megcsappant a készletem. Volt pár év, amikor semmi időm nem volt a sminkelésre, vagy épp csak egy kis természetes sminket tettem fel (kis rúzs és szemceruza, ennyi). Életem legszebb bókja az egyik legjobb barátomtól jött, aki több év után vette észre, hogy festem magam, pedig minden nap látott.

Álmaimban ilyenre vágyom, de ahhoz tudás, türelem és némi kézügyesség is kellene...



Régebben azt gondoltam, a harmadik x magasságában már profin fogom magam festeni. De nem így lett. Pedig ahogy egyre idősebb leszek, úgy érzem, a korommal arányosan kellene nőnie a sminkes táskámnak is. Míg régebben elég volt némi szájfény, és egy kis szemceruza, most egy egész stáb kellene, hogy rendbe szedjen. Nem értek a sminkeléshez, soha nem is értettem. Fogalmam sincs az egészről. Körülbelül egy félévvel ezelőtt eszembe jutott, hogy nem ártana ezen ismereteimet egy kicsit bővíteni, de egyelőre csak az eszközkészletem nőtt. Vettem pár dolgot, de azóta sem vettem rá magam a tanulásra, pedig lehet, hogy nem ártana. Félreértés ne essék, még mindig csak egy 10x20 cm-es vékonyka kis sminkes táskám van, szóval gondolhatjátok, mennyire nagy beruházás lehetett. 

Jelenleg egy alapozó van benne, két fekete szemceruza, egy arcpirosító, egy 5 db-os szemhéjpúder készlet, egy darab rúzs, és egy szempillaspirál. Szegényes egy kissé... De ez van.






Ez volt a 


Itt olvasható a többi blogger bejegyzése:





4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem is így van ez... megtudnám tanulni és meg is kéne de valahogy se nem időm se nem kedvem nincs hozzá....

Ladybird írta...

Fogjuk fel úgy, hogy mi természetes szépségek vagyunk, a smink ezen csak rontana! :)

Unknown írta...

Azt hittem, ezzel csak én vagyok így :) Örülök, ha havonta legalább egyszer még sminkelek... :)

Ladybird írta...

Jó tudni, hogy nem vagyok ezzel egyedül. :) Így kevésbé érzem magam furának.

Megjegyzés küldése