2014. november 11. | By: Ladybird

Sons of Anarchy rajongó vagy? - Olvass Motoros könyveket angolul!

Sons of Anarchy lázban égek. Hosszú ideje kerülgetem már ezt a sorozatot, de mindig úgy voltam vele, hogy amekkora feneket kerítenek neki, annyira nem lehet jó. A Breaking Bad-ben nagyot csalódtam (igen, tudom, lehet kövezni, de akkor sem tetszett), és azt is sokan dicsérik. Ennek ellenére most belevágtam, és ha az első résztől kezdve nem is, a másodiktól beszippantott. És nem Charlie Hunnam miatt, abból a korból már kinőttem, hogy egyetlen pasi miatt nézzek meg valamit, különben is inkább a Jason Momoa típus jön be. 





Szóval ha eddig a Sons of Anarchy-t nem is néztem, olvastam néhány motoros klubos könyvet és a film most felelevenítette őket bennem. Ezek közül szeretnék most háromat ajánlani nektek. Egyik-másik kicsit keményebbnek festette le az MC klubokat, ezért szeretnék mindenkit figyelmeztetni, csak 18 éven felülieknek és erős idegzetűeknek ajánlom (különösen az utolsót).


Johanna Wylder – Reaper’s Legacy

A Reapers MC sorozattal kezdeném, ez akadt legelőször a kezembe, és nem bántam meg. Ez a második része a sorozatnak, de önállóan is megállja a helyét. Mivel abszolút az emancipáció híve vagyok, megdöbbentett ennek a világnak a durvasága, de talán éppen ezért szippantott be. Durva és mégis gyengéd. Ez a férfiak világa.

A Reaper’s Legacy durva és erotikus mese.
Nyolc évvel ezelőtt Sophie a szívét és a szüzességét Zach Barrett-nek adta. Az az éjszaka nem is lehetett volna kevésbé romantikus vagy zavarba ejtőbb. Zach mostohabátyja az izmos és tetovált motoros, Ruger rajtakapta őket, és olyan látványban volt része, amit soha nem felejtett el.
Sophie talán elvesztette a méltóságát azon a végzetes éjszakán, de nyert valami értékeset is - a fiát, Noah-t. Sajnos mivel Zach csapnivaló apa volt, nem maradt más férfi példakép Noah számára, mint Ruger. Amikor a férfi rájön, hogy Sophie és az unokaöccse milyen szegénységben élnek, a saját kezébe veszi a dolgokat a Reapers Motoros Klub segítségével.
Sophie nem olyan életet szánt a fiának, amelyben törvényen kívüli motorosokkal él, de Ruger nem hagy neki más választást. Ő ott lesz Noahnak, ha akarja azt Sophie, ha nem. Márpedig Sophie nagyon is akarja őt, ahogyan mindig is akarta. Most itt a lehetősége, hogy rájöjjön, ha egy motorost visz ágyba akkor az belőle is szexi lányt csinál.


Nicole Jacquelyn – Craving Constellation

A The Aces sorozat első része. Ez tetszett eddig a legjobban, a fülszöveg nem sok mindent árul el, ezért írok még hozzá néhány sort.

„Hogy lehet az, hogy miután valaki úgy dönt, megpróbál megszabadulni a múltjától, mégis visszatér oda, ahonnan indult?”
Amikor Brenna úgy döntött, elhagyja az egyetlen életet, amit ismert, soha nem gondolta volna, hogy valaha is visszatér. Most, öt évvel később miután szakított a férjével, visszarohan ahhoz a motoros klubhoz, amiben felnőtt… és ahhoz a férfihoz, akit elhagyott. Egy titokkal távozott, amire amint visszatér, fény derül, és gondosan felépített kis életét kettébe töri.

Brenna a Motoros Klub vezetőjének a lánya. Néhány évvel ezelőtt elhagyta a klubot, hogy normális életet élhessen, amiben nem a klub érdekei az elsők, és ahol a nők nem csak a férfiak tulajdonai vagy kurvái (már elnézést a szóhasználatért). Hamarosan férjhez ment egy befolyásos férfihez, aki azonban nem bánt jól vele. Így amikor úgy határoz, hogy elhagyja őt, tudja, hogy csak egyetlen helyre mehet, ahol biztonságban lesz, az apjához és annak motoros klubjához. Annak ellenére, hogy pontosan ismeri a szabályokat, és tudja, mivel cserbenhagyta a klubot, többé nem tartozik közéjük. Viszont van valaki, akiért megéri.


Dawn Martens - Emily Minton – Renegade Lady

A következő a legdurvább és egyben leglogikátlanabb a sorban, de ennek ellenére szerettem, bár néhányszor szívesen a falhoz csaptam volna. Az eleje szívszaggató, és egészen a közepéig nagyon-nagyon jól van felépítve, azonban a vége felé kilépnek a szerepükből a karakterek és ostobábbnál ostobább dolgokat tesznek. A Renegade Sons MC sorozat első része. Őszinte leszek, a többi részre még nem tudtam rávenni magam, de majd eljön annak is az ideje.

Jenna „Ice” Chandler egy motoros klub tagjaként nőtt fel. Az otthonának tartotta, amíg egyetlen rossz mozdulat miatt fogságba nem került. Miután hónapokon át erőszakolták, Chipper menti meg, aki a Renegade Sons MC-hez viszi.
Kiddrick „Kidd” Jones a vezetője a Renegade-eknek. Attól a pillanattól fogva, hogy a bátyja, Chipper a klubba vitte a lányt, tudja, hogy Ice különleges, de távol marad tőle, mivel a lány még túl fiatal.
Amikor eljön az ideje, Ice elfoglalja a helyét a klubban. Két lehetősége van, vagy valakinek az old lady-je (vagyis felesége, állandó párja) lesz, vagy a klub kurvája. Mivel nem hisz a szerelemben és tudja, hogy egy férfi soha nem hűséges, úgy dönt a hátán fekve keresi meg a betevőjét.
Kidd érzelmei Ice iránt minden egyes évvel egyre erősebbek lesznek, és ahogyan a késztetés is, hogy kinyilvánítsa, a lány az övé. 
Sok-sok csalódásás és féltékenység után Kidd végül úgy dönt, itt az ideje, hogy a lány az övé legyen.
Vajon Ice végül megenyhül és ad egy esélyt a szerelemnek, vagy Kidd elveszíti a csatát?

Ha esetleg kedvet kaptatok bármelyikhez is és belevágtok, írjátok meg nekem! 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése