2015. július 17. | By: Ladybird

Kristen Ashley - Álomférfi 1. - A Titokzatos Ő

Nem fogjátok elhinni, de épp a romantikus időszakomat élem! Az elmúlt másfél héten csak és kizárólag romantikus könyveket olvastam (6 db-ot). Szóval támadni fognak a romantikus értékelések a blogon. Készüljetek, mert ez csak az első lesz a sorban! Azt hiszem, néha kell ilyen is, de most egy kicsit telítődött a lelkem velük. 
Hiába, a sok süti, legyen bármilyen finom is, megüli az ember gyomrát. És higgyétek el, én mostanság rengeteg "sütit" tömtem magamba.




Kristen Ashley - Álomférfi 1. - A Titokzatos Ő


Miközben Gwendolyn Kidd Cosmopolitan koktélt iszik, találkozik álmai férfijával. És a találkozásból furcsa kapcsolat lesz a titokzatos férfival, aki éjszakáról éjszakára megjelenik a szobájában, mindig többet akarva. 
Gwen már éppen azon tanakodik, hogy véget kellene vetnie ennek az őrült kapcsolatnak, amikor megjelenik pokolfajzat húga, Ginger legjobb barátnője, és figyelmezteti Gwent, ha neki meg a húgának nem jön meg az esze, „mindketten megdöglenek". Gwen úgy dönt, a problémát rátestálja húga motoros barátjára. 
Ezzel azonban felhívja magára a denveri alvilág figyelmét, ezért Cabe „Hawk" Delgadónak – aki nem más, mint a titokzatos férfi – kell vigyáznia Gwen testi épségére. Így kezdődik a kommandós és a Cosmo-lány ember ember elleni küzdelme, és miközben Hawk a maga egyéni módján teszi a szépet Gwennek, a lány túlél egy bombatámadást, egy lövöldözést, egy-két emberrablást, dögös motorosok és szívdöglesztő rendőrnyomozók heves ostromát, és megismeri a szívszorító okot, amiért Hawk igyekezett távolságot tartani tőle. 
S miközben mindez történik, Gwen megtudja azt is, hogy a húga komoly bajban van, és el kell döntenie, kinek az életét kívánja megmenteni: pokolfajzat húgáét vagy álmai férfijáét.


Aki szereti a szappanoperákat, az ezt a könyvet imádni fogja! Van benne  mind fizikailag, mind mentálisan  szöszi csacska csajszi, macsó kommandós, kemény motoros, dögös zsaru... és sok-sok dráma! Mérhetetlenül sok!


A sztori burokban  de valóban csak burokban, mivel annyira mozgalmas a történet, hogy újra kellene írnom a könyvet, ha el szeretném mondani töviről-hegyire az egészet:

Gwen harminchárom éves, könyvszerkesztő, sok minden van már mögötte, egy válás, pár nagy szerelmi csalódás, 13 szexi fekete ruha és egy titokzatos pasi, aki immár másfél éve random megjelenik nála az éjszaka közepén, betör hozzá és olyan gyönyörökben részesíti, amilyenekben még soha senki. A lány még a férfi nevét sem tudja, de mivel örök álmodozó, két barátnőjével, Cammel és Tracyvel közösen reméli, hogy egyszer csak minden megváltozik közte és a Titokzatos Ő között, és ő lesz az igazi. Már az alaptörténet is hihetetlen, nem igaz?
Egy nap Gwen tökéletes álmodozással töltött kis világát egy motoros csaj zavarja meg, a mostohatestvére egyik barátnője, és közli vele, hogy a húga akkora bajban van, hogy mind a kettejüknek annyi. 
Mit tehet ilyenkor az ember lánya? Segítséget kér. Fogja magát és elmegy a helyi motoros bandához, mivel Ginger utolsó általa ismert pasija a banda tagja, és megpróbálja a segítségével megtalálni a testvérét. A motoros banda műhelyében aztán belefut Tackba, a motorosok vezetőjébe, akinek megtetszik a csacska lány. Aki higgyétek el, nagyon csacska. Szó esik levágott fejű barbikról, gyermekkori sérelmekről és hasonlókról... és hihetetlen, de a kemény motorosnak tetszik ez a beszélgetés, akárcsak a lány. Aztán megjelenik egy dögös nyomozó, akit szintén lenyűgöz Gwen szókimondása, és a Titokzatos Ő is felbukkan, mint szexi kommandós, hogy megmentse lányt.
Ezek után, ahogyan a fülszöveg is említi, lesz itt bombatámadás, nappali szétlövés és egyéb finomságok, amiket Gwen egészen sajátos módon él meg.

Véleményem:

Az eleje nem tetszett, de ez nem volt számomra újdonság, a Cosmo-lányokkal nehezen tudok azonosulni, mivel én nem vagyok az a típus, aki ékszerekre, drága cipőkre és hasonlókra vágyna. Ugyanakkor szeretek olyan történetekbe kiruccanni, ahol bepillantást nyerhetek egy-egy más típusú ember fejébe. Szóval nem tettem le azonnal, hanem megküzdöttem a könyvvel. És azt hiszem, nem bántam meg, bár a könyv bizonyos részeinél elbizonytalanodtam. Mégis azt kell, hogy mondjam, alapvetően tetszett.


Gwen szerethető lány volt, igazi drámahercegnő, akinek azért nagy szíve van és rendelkezik önkritikával is. Ez utóbbi hatalmas pozitívuma volt a könyvnek. Ugyanakkor bár harminchárom éves, mentálisan és érzelmileg is csak a húszas évei elején tart szerintem. Kicsit hebrencs, no meg hihetetlenül naiv. Ha valaki szerette A boltkóros naplójának főszereplőjét, Beckyt, akkor Gwent is imádni fogja. Bár talán Becky karakterét egy kicsit jobban eltalálta Sophie Kinsella. Itt sokszor csak forgattam a szemem, amikor valami butaságot tett Gwen. Márpedig jó szándékú butaság aztán volt benne rendesen. 
Ugyanakkor értékeltem, hogy valódi kapcsolatai voltak emberekkel. Legalább is a barátaival való kapcsolatát annak éreztem. Cammel és Tracyvel nem mindig értettek egyet, de ez így volt jó. Kicsit néha elszaladt velük a ló, de ez barátnők között szerintem elfogadható. A férfiakkal való kapcsolatáról már nem lehet ugyanezt elmondani. 

Önmagában már az is hihetetlen, hogy egyszerre három szuper pasi csapja vagy csapná neki a szelet. És annak ellenére, hogy valójában csak az egyiküket ismeri meg közelebbről, mégis a férfiak egyértelműen úgy nyilatkoznak, hogy ők bizony szerelmesek a főhősbe. 
Főhősünk pedig időről-időre ide-oda csapong. Ez is egyike volt azoknak a dolgoknak, amik az éretlenségét hivatottak alátámasztani.


Sajnos a férfiakat nem ismerjük meg igazán. A Titokzatos Ő-ről, Cabe "Hawk" Delgadó múltjáról szerettem volna többet tudni, mivel néha olyan dolgokat tett az a pasi, ami számomra nem volt egyértelmű. Már önmagában az is hihetetlen volt, hogy egy ilyen kis barbie hercegnőbe belezúgott. Valahogy nem illett hozzá. Nem tudtam elképzelni Gwent Hawk szellemi társaként. A lány nagyon sokszor volt hihetetlenül önző. A gondolkodása a logikát néha teljes mértékben nélkülözte, márpedig a férfi alapvetően egy taktikus és logikus ember volt. Persze azért a pasinak is voltak fura dolgai, mint például a kedvenc válasza. Bármiféle konfliktus volt közte és a lány között, mindenre az volt a válasza - "Bébi". Mindenre. És bár a fejemben ez a Bébi hol gúnyosan, hol engesztelően, hol pedig figyelmeztetően hangzott, hiányzott, hogy ezt az írónő is lefesse. Sokszor ez kimaradt, így meg-megakadtak a fejemben lejátszódó képsorok. Ezt nagyon sajnáltam.


A többi férfi is néha furcsa volt, kiismerhetetlenek. A nyomozó, Mitch éppen úgy, ahogyan Tack, a motoros bandavezér. Persze, tudom, hogy külön könyvet kapnak mind a ketten, de azért jó lett volna a bevezető részben kicsit többet megtudni róluk. 

Nagy erénye a könyvnek, hogy fantasztikus erotikus jelenetek vannak benne. Semmi durva, sokkal inkább szép, szeretetteljes mozdulatok, és ez külön nagyon tetszett. Mostanában az erotikus könyvek szinte már próbálják egymást túllicitálni extrémnél is extrémebb dolgokkal, üdítő volt végre egyszerű, de szép jelenetekről olvasni. 

Egy szó, mint száz, bár telis teli volt hihetetlen elemekkel, nekem alapvetően tetszett. Nem, nem lett kedvenc, de jól esett olvasni. Ha könnyed, de fordulatokkal teli könyvre vágysz, ez a te regényed!





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése