2015. január 12. | By: Ladybird

Brigid Kemmerer - Storm - Vihar és egy Karakter interjú a Merrick fiúkkal

Vannak könyvek, amik egyszer csak szembejönnek veled, akárhova is menj, és beleeszik magukat a tudatodba (és nem a borító miatt, az nem tetszik annyira, majd a végén mutatok nektek egy - szerintem - szebbet). Aztán akármennyi könyv is van a várólistádon, a polcodon, valahogy azt érzed, most nem rájuk van szükséged, hanem csak arra az egy bizonyosra. Igen, éppen így jártam a szóban forgó könyvvel. Végül megadtam magam neki, és megvettem. Mondanám, hogy immár a polcomon díszeleg, de nem így van. Nem került fel a polcra, mivel amint megkaparintottam, jött velem mindenhová, amíg nem végeztem vele. 




Brigid Kemmerer - Storm - Vihar


Vihar közeleg... 

Becca Chandler egyszer csak abban a helyzetben találja magát, hogy bármelyik fiút megszerezheti bármelyiket, amelyiket nem akarja. Köszönhetően volt barátja hazug pletykáinak. Egy este kimenti Chris Merricket az iskola parkolójában zajló verekedésből. Chris más. Egészen más: uralja a vizet a testvérei pedig a tüzet, a levegőt és a földet. Erősek. Veszélyesek. Halál fiai. 

És most, hogy ismeri az igazságot, Becca is. Nehéz titkot tartani, ha az életed van veszélyben. Amikor megjelenik az iskolában Hunter, a titokzatos új fiú, és kiderül, hogy kivételes tehetsége van a rossz helyen a rossz időben lenni, Becca eleinte azt hiszi, bízhat benne. Ám Hunter hamarosan összecsap Chrisszel, és Becca már nem is tudja, ki rejtegeti a legveszélyesebb titkot.







A sztori egyszerű, nem is nagyon sajátos, kicsit a Testvériség filmre hasonlít. Legalábbis míg olvastam, folyamatosan az pergett a szemeim előtt. Ennek ellenére magával ragadott és nem engedett. Olyannyira nem, hogy hamarosan beszerzem a második részét is.

Elég nyomasztóvá vált az élet Becca számára. A volt barátja és annak csapata csúnya dolgokat terjesztenek a lányról, így a srácok céltáblájává válik. De nem adja fel. Beiratkozik egy önvédelmi tanfolyamra és onnan épp a kocsijához tart, amikor a kihalt, sötét parkolóban egyszer csak dulakodás hangjaira lesz figyelmes. Azt hiszi, hogy a Merrick fiúk balhéznak már megint, de meglepetten látja, hogy nem ők bántanak másokat, hanem épp az egyik Merrick fiút ütik, Christ, aki a lány évfolyamtársa. A mobilja kimerül, és nincs kitől segítséget kérnie, így két választása van, vagy elhajt vagy közbelép. Ő a második mellett dönt. Odahajt, benyögi, hogy hívta a rendőrséget és az eszméletlen Christ megpróbálja magához téríteni egy palack vízzel, mit sem tudva a fiú és a víz közötti kapcsolatról. Sem arról, hogy ezzel mibe keveredett.
A Merrick fiúk ugyanis veszélyesek, uralják az elemeket és ez nem mindenkinek tetszik. Azzal, hogy Becca megmentette egyiküket, veszélyes helyzetbe kerül. A fiúk ugyanis az erejük miatt halálra vannak ítélve.
A lány egyszerre tart Christől és vonzódik is hozzá, bár nincs jó tapasztalata a srácokkal. A fiú testvérei pedig csak rontanak ezen. Amikor a suliban megjelenik egy új srác, Hunter, aki egészen más szemmel néz Beccára, a lányban új remény ébred. Azt gondolja, végre valakinél tiszta lappal indulhat.

A különleges képességű, helyes, veszélyes fiúkat mindig is szerettem. De ebben az esetben a könyv elején még nem tudtam, mit gondoljak róluk. Egészen addig, amíg Gabriel meg nem jelent a színen. Az a srác!!! Lélegzetelállító! De csak haladjunk sorban.

A négy fiú egy-egy elemet tart uralma alatt. Michael, a legidősebb, aki szüleik halála óta gondoskodik a testvéreiről, a földet. Nick és Gabriel, az ikrek különbözőbbek már nem is lehetnének, Nick nyugodt, kiegyensúlyozott, lelkiismeretes, övé a szél. Gabriel a forrófejű, nyughatatlan, dögös srác pedig a tüzet (engem lángra lobbantott azonnal). És Chris, a legkisebb, ahogyan már említettem a vizet.

Meg kell hogy mondjam, nagyon megszerettem a Merrick fiúkat. Mind önfejűek, erősek, lobbanékonyak. De ugyanakkor nagyon sebzettek. Folyton harcolnak egymással, de nagyon szeretik egymást és összetartanak. Érdekes volt látni Christ, mint veszélyes, vagány fiút, aki mindeközben a legkisebb a testvérei között, a kisöcsi, aki felett Michael és Gabriel is atyáskodik, és ettől nem lett kevésbé vonzó.
Gabriel után Michaelt a második kedvencem. Sajnáltam az őt nyomasztó gondok és a múltja miatt és nagyon remélem, hogy hamarosan elrendeződnek a dolgai. 

Az eleje inkább ráhangoló volt, az izgalmas részt a végén kaptuk meg, de akkor ömlesztve. A mellékszereplők mind élő, szuszogó emberek voltak a fejemben, és ez ritkaságszámba megy az ilyen könyveknél. Szinte mindenki szerthető volt. Azért mondom, hogy szinte, mert volt két szereplő, Nick és Quinn, akik nem nőttek a szívemhez. Quinn igazi drámakirálynő volt, és hihetetlenül egoista, Nick meg csak amolyan kis semmilyen, a legtöbb, amit el tudok róla mondani, hogy Gabriel ikertestvére, ennyi. Remélem a későbbiekben, amikor megkapja a saját könyvét és történetét, jobban megnyílik előttem. Látjátok, erről beszéltem, nem azt érzem, hogy az írónő nem írt róla eleget, ahhoz, hogy megszeressem, hanem hogy a szereplő nem nyílt meg eléggé. Ezt nevezem én jó stílusnak, amikor nem érzi az ember, hogy egy történet mögött egy ember áll, és az ő képzelete, hanem élnek a szereplők!



És akkor ahogyan ígértem a Karakterinterjú előtt jöjjön az ausztrál borító:






Karakterinterjú a Merrick fiúkkal

Forrás

Brodie és Lisa, a két blogger 2012-ben a Vihar megjelenése előtt készítették ezt a karakterinterjút a Merrick fiúkkal. Így spoilert nem tartalmaz.

Brodie: Köszönöm, hogy eljöttetek beszélgetni hozzánk, srácok. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy itt vagytok ma velünk.

Michael: (Az órájára pillant.) Nincs sok időnk. Van egy nagy melóm ma délután. Csak azért egyeztem bele ebbe, hogy ezt a hármat kívül tudjam a házból.

Lisa: Mivel foglalkozol?

Michael: Tereprendezéssel. Átvettem a szüleim üzletét, miután meghaltak. Jól megy a föld feletti hatalmam miatt. (Megvonja a vállát.) És ki tudom fizetni belőle a számlákat, amik fedezik Chris és az ikrek kajáját, annyit esznek, mint egy kisebb hadsereg. 

Brodie: Várj egy kicsit. Hány évesek vagytok?

Michael: 23.
Chris: 16.
Nick: 17.
Gabriel: (Nickre mutat.) Ugye vágjátok, hogy ikrek vagyunk?

Brodie: Ikrek? Ugyanolyan erőtök van?

Nick: Én a levegőt uralom.
Gabriel: (Előhúz egy öngyújtót és életre kelt egy lángot.) Találd ki.
Nick: Chris különleges képessége a búslakodás.
Chris: A víz. És nem búslakodok.
Nick: Most is búslakodsz.

Lisa: Sok szép lány olvas bennünket és hamarosan itt a Valentin Nap… ki a legromantikusabb közületek?

Nick: Várj. Láthatnánk pár képet ezekről a szép lányokról?
Michael: (felsóhajt) Sokkal könnyebb dolgom lenne, ha húgaim lennének.
Gabriel: De hát ott van neked Chris.
Chris: Tök mindegy.

Brodie: Oké, talán nem igazán vagytok romantikusok. Használta valaha is valaki az erejét közületek, hogy lenyűgözzön egy lányt?

Gabriel: Egyszer a tudományos laborban, meggyújtottam egy lány Bunsen-égőjét.
Nick: Nem akkor volt, hogy véletlenül felgyújtottad a füzetét?
Gabriel: Részletkérdés. Nagyon dögös volt a csaj.
Chris: Nem szeretjük az erőnket mutogatni, Michael még azt sem engedi, hogy csatlakozzak az úszócsapathoz. Rejtőzködünk. A képességeink túl erősek. Ha a rossz emberek rájönnek hol vagyunk, az nagyon rossz lenne.
Gabriel: Bizony, nagyon rossz.
Nick: Igen, Mike ezt a saját bőrén tanulta meg.
Michael: Mikor utoljára használtam az erőmet egy lány előtt, az nem ért jó véget.

Lisa: Szóval megpróbáltátok elrejteni és rosszul ment?

Michael: Nem. Megpróbáltam megmenteni az életét.
Nick: Talán beszélhetnénk valami vidámabb témáról, mielőtt még Michael lefújja ezt az egészet.

Brodie: Vidámabb téma… hát, mi a kedvenc tulajdonságotok egy lányban?

Gabriel: A  szexi ausztrál akcentus.
Nick: Én meg azokat a lányokat szeretem, akik olvasnak.
Gabriel: Kapd be.
Chris: Igen, mondja ezt az a srác, aki a riportereinkre hajt éppen.
Michael: Talán engedhetnénk, hogy továbblépjenek a következő kérdésre?

Lisa: Ha egy helyes lány sétálna el mellettetek, melyikőtök próbálná meg a képességével felszedni és hogyan?

Chris: Esőt csinálnék, és csak nálam lenne esernyő.
Gabriel: Haver, ez béna.
Nick: Lehűteném a levegőt és felajánlanám a kabátom.
Gabriel: Nem hiszem el, hogy ez a kettő a rokonom.

Brodie: Mit tennél te?

Gabriel: Csak várj, amíg meglátod, mit tudok tenni egy tábortűzzel. Mit csinálsz később?
Michael: Te dolgozol később.
Gabriel: (suttogva) Oké, akkor mit csinálsz még sokkal később?

Lisa: Ez úgy hangzik, mintha mind ki lennétek éhezve egy kis romantikára. Számíthatunk némi romantikára a Vihar oldalain?

Chris: Találkozgatok egy különleges személlyel.
Nick: Ó. Elpirult.
Chris: Felejtsd el. Csak olvasd el a könyvet, abból mindent megtudhatsz Beccáról.

Brodie: Mitől olyan különleges ez a lány?

Chris: Megmentette az életem.
Nick: Ne mondd el az egészet.
Michael: Azt hiszem lejárt az időnk.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése