2015. január 25. | By: Ladybird

A könyvek a moziba mennek





Egyre több az adaptáció. Idén sem lesz ebben hiány, amit megmondom őszintén, én teljes szívvel támogatok. Persze csak akkor, ha nem írják át nagyon a könyveket és ha igényes filmeket készítenek. 
A teljesség igénye nélkül összeszedtem néhány könyvet, amiből adaptáció készült, és idén láthatjuk őket a moziban.


Joseph Delaney - A szellem inasa (Wardstone Krónikák)


- Sokakat fogadott fel a Szellem, de igen kevesen töltötték le az idejüket - mondta anyám -, és akik kitanulták a mesterséget, a nyomába se érnek. Sebezhetők, gyengék vagy gyávák. Furcsa utat járnak. Elfogadják a pénzt, de alig dolgoznak meg érte. Úgyhogy már csak te maradtál, fiam. Te vagy az utolsó reménysugár. Valakinek muszáj megtenni. Valakinek szembe kell szállnia a sötétséggel. És te vagy az egyetlen, aki képes rá. Thomas Ward egy hetedik fiú hetedik fia, és a helyi Szellem felfogadja inasnak. A munka kemény, a Szellem tartózkodó, és sokan buktak már meg előtte. Thomasnak meg kell tanulnia elűzni a kísérteteket, megfékezni a boszorkányokat, és koboldot kötni. De mikor csapdába csalják, és ő kiszabadítja Maikin mamát, a Tartomány leggonoszabb boszorkányát, borzalmas dolgok történnek...


A film megjelenése: hivatalosan: február 6. lett volna de már decemberben kijött

A magyar cím: A hetedik fiú 

A szinkronos előzetest ITT éritek el.

Szereplők: Julianne Moore, Jeff Bridges, Kit Harington, Ben Barnes






Lisa Genova - Megmaradt Alice-nek


A háromgyerekes, boldog házasságban élő harvardi professzorasszony, Alice a karrierje csúcsán van, amikor azt veszi észre, hogy egyre feledékenyebb. Az idő haladtával gondolatai is összekuszálódnak, memóriája egyre gyakrabban hagyja cserben. A diagnózis: Alzheimer-kór, korai stádiumban. A függetlenségére mindig büszke Alice összeszorított foggal igyekszik ugyanúgy élni az életét, mint korábban, és csak a jelennel foglalkozni, de a betegség lassan úrrá lesz rajta. Helyenként szívszorító, néhol felemelő, ugyanakkor ijesztő történet arról, milyen az, amikor valaki szó szerint elveszíti az eszét…


A film megjelenése: Január 16. (Amerikában)

Angol nyelvű előzetes ITT.

Szereplők: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kate Bosworth, Kristen Steward, Hunter Parrish





Cecilia Ahern - Ahol a szivárvány véget ér


Rosie és Alex jóban-rosszban kitartanak egymás mellett, és életre szóló véd- és dacszövetséget kötnek az iskola és a felnőttek zord világa ellen. Izgalmas órai levelezéseik közben még nem sejtik, hogy életük következő jó néhány évét is így töltik majd egymással levelezve. A sors próbára teszi barátságukat, kitartásukat és őszinteségüket: újra és újra elválasztja egymástól Rosie-t és Alexet. S bár a gyerekek komoly felnőtteké cseperednek - dolgoznak, megházasodnak, gyereket nevelnek, válnak - a gyermekkori varázslatos kötelék életük minden öröme és bánata közepette megmarad.
Több van-e köztük puszta barátságnál? Ha kapnának egy utolsó lehetőséget, kockára tennének-e mindent az igaz szerelemért?

Az "Ahol a szivárvány véget ér" az írónő egyik legeredetibb bestsellere: a felszínes és mély érzelmekről szóló fordulatos, sodró történet kizárólag leveleken, elektronikus üzeneteken és meghívókon keresztül tárul elénk.


A film megjelenése: február 6. (Amerikában) 
UPDATE: Imdb újabb időpontja: február 12.

Angol nyelvű előzetes ITT.

Szereplők: Lily Collins, Sam Claflin, Suki Waterhouse





E. L. James - A szürke ötven árnyalata


Az erotikus, mulattató és mélyen megindító Ötven árnyalat-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad. Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem e világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana csendes szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt de a saját feltételei szerint. Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere - multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja - ellenére démonok gyötrik és az önuralom kényszere emészti. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.

A film megjelenése: február 13.

Magyar előzetes ITT.

Szereplők: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Rita Ora, Luke Grimes





Kody Keplinger - The Duff - A pótkerék


DUFF = Designated Ugly Fat Friend
A tizenhét éves Bianca Piper cinikus, hűséges, és még véletlenül sem gondolja azt, hogy ő lenne a legszebb a barátnői között. Arról nem is beszélve, hogy okosabb annál, mint hogy elkábítsák az iskolai nőcsábász, Wesley Rush szavai.
Ami azt illeti, Bianca kifejezetten gyűlöli ezt a srácot.
Amikor pedig Wesley Duffnak nevezi őt, egyszerűen ráborítja a kóláját.
Ám Bianca élete otthon sem éppen tökéletes, így figyelemelterelésre van szüksége. Azon kapja magát, hogy megcsókolja Wesleyt. És ami a legrosszabb, még élvezi is. Hogy elszabaduljon a mindennapok poklából, beleveti magát a fiúval egy titkos „ellenségek extrákkal” kapcsolatba.

És ez egészen addig működik is, amíg ki nem csúsznak a dolgok az irányítása alól: kiderül, hogy Wesley nem is olyan rossz hallgatóság, ráadásul az ő élete is elég kiábrándító. Bianca elborzadva veszi észre, hogy kezd beleszeretni abba a srácba, akiről úgy gondolta, mindenkinél jobban utálja.


A film megjelenése: február 20.

A magyar feliratos előzetest ITT találjátok.

UPDATE: Magyarul nem jelenik meg a film, sajnos.

Szereplők: Mae Whitman, Bella Thorne, Allison Janey, Robbie Amell






Veronica Roth - A lázadó (Divergent 2.)


Egyetlen döntésed hatására megváltozhatsz – vagy akár meg is semmisülhetsz. Minden egyes választásunknak megvannak a maga következményei – Tris Prior is megtapasztalja ezt, amikor nyugtalanság s zavar támad körülötte a társadalom valamennyi csoportjában. Meg kell próbálnia megmenteni a szeretteit – és önmagát –, miközben újra meg újra szembesül a fájdalom, a megbocsátás, az azonosulás, a hűség, a politika, a szerelem és a szeretet kérdéseivel.

A film megjelenése: március 20.

A magyar feliratos előzetes ITT.

Szereplők: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet






Ron Rash - Serena


A New York Times az év egyik legjelentősebb könyvének választotta
A díjnyertes bestsellerszerző, Ron Rash a kapzsiság, a korrupció és a bosszú gótikus meséjét varázsolja elénk, amelynek középpontjában egy könyörtelen, erős és feledhetetlen asszony áll. A cselekmény az 1930-as évek Amerikájában, az észak-karolinai hegyvidék vadonjában játszódik, hátterében az épp kibontakozóban lévő környezetvédelmi mozgalommal.
„Ron Rash senki máshoz nem fogható női főgonoszt alkotott… Serena rendkívüli karakter.” – Atlanta Journal Constitution

„Ron Rash csodás, brutális szerző.” – Richard Price, a nagy sikerű Lush Life írója

A film megjelenése: március 27.

Szereplők: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper





James Dashner - Tűzpróba (Útvesztő 2.)


Már a sorozat nyitókötetében sem volt éppen leányálom a rejtélyes Próbák első szakasza a gyilkos Útvesztőben. A Tisztás túlélői most újabb titokzatos kalandnak, még kegyetlenebb kísérletnek néznek elébe: vár rájuk a Tűzpróba. Az Útvesztő ugyancsak szenzációs bestsellerré lett folytatásában Thomasra és társaira újabb vérfagyasztó megpróbáltatások várnak. A Föld felszínét hatalmas napkitörések jórészt felperzselték, az emberiséget megtizedelte egy halálos vírus. A fiatalok megtudják, hogy ők is megfertőződtek, ám ha kiállnak egy újabb Próbát, meggyógyulhatnak. Kalandos útjuk során nyoma vész a csapat egyetlen lány tagjának, Teresának, és a fiúk elhatározzák, hogy felkutatják, még ha ez az életükbe kerül is. Halvány fogalmuk sincs róla, micsoda elképesztő veszélyek várnak rájuk...


A film megjelenése: szeptember 18.

Szereplők: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster





Suzanne Collins - A kiválasztott 2. rész


Bár minden ellene szólt, Katniss Everdeennek kétszer is sikerült élve kikerülnie az Éhezők Viadalából. Túlélt minden megpróbáltatást, de még mindig nincs biztonságban. Mert a Kapitólium bűnbakot keres a lázadás miatt. Snow elnök pedig egyértelművé tette: Kapitólium haragja elől senki sem menekülhet. Sem Katniss családja, sem a barátai, sem pedig a 12. Körzet lakói. De közeledik a végső forradalom ideje. Amikor a nép végre szembeszáll a Kapitólium zsarnokságával. És ebben a forradalomban Katnissnak döntő szerepe lesz. Az ő bátorságától, kitartásától és eltökéltségétől függ Panem jövője. Mert ő a kiválasztott. De maradt-e elég ereje hozzá, hogy megvívja az utolsó, mindent eldöntő harcot?

A film megjelenése: november 20.

Szereplők: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth



Andy Weir - A marsi


Hat nappal ezelőtt Mark Watney az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg.
Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, Mark teljesen egyedül a Marson ragad. Még arra is képtelen, hogy üzenetet küldjön a Földre, és tudassa a világgal, hogy életben van – de még ha üzenhetne is, a készletei elfogynának, mielőtt egy mentőakció a segítségére siethetne.
Bár valószínűleg úgysem lesz ideje éhen halni. Sokkal valószínűbb, hogy még azelőtt vesztét okozzák a sérült berendezések, a könyörtelen környezet vagy egyszerűen csak a jó öreg „emberi tényező”.

De Mark nem hajlandó feladni. Találékonyságát, mérnöki képességeit, és az élethez való hajthatatlan, makacs ragaszkodását latba vetve, rendíthetetlenül állja a sarat a látszólag leküzdhetetlen akadályok sorozatával szemben. Vajon elegendőnek bizonyul-e leleményessége a lehetetlen véghezviteléhez?

A film megjelenése: november 27.

Szereplők: Matt Damon, Jessica Chastain, Jeff Daniels, Kristen Wiig




Gillian Flynn - Sötét helyek


Libby Day hétéves volt, amikor az anyját és két nővérét meggyilkolták a kansasi Kinnakee-ben. Libby túlélte a mészárlást, és nagy port kavaró vallomásában azt állította, hogy tizenöt éves bátyja, Ben volt a tettes.

Huszonöt évvel később a Gyilkosok Klubja - egy hírhedt bűnügyekkel foglalkozó titkos társaság - felkeresi Libbyt. Azt remélik, bizonyítékot találnak Ben ártatlanságára. Libby anyagi haszon reményében együttműködik velük: felkeresi azokat, akik akkor éjjel ott voltak a házukban, és beszámol a klubtagoknak mindarról, amit megtud. A nyomozás során lepusztult sztriptízbárokban és elhagyatott városokban keresi az igazságot, és miközben lassan fény derül az elképzelhetetlenre, ugyanabba a helyzetbe kerül, mint amikor minden elkezdődött: újra egy gyilkos elől menekül.

A film megjelenése: 2015 őszén

Szereplők: Chloë Grace Moretz, Charlize Theron, Christina Hendricks





4 megjegyzés:

Bea írta...

nem mondod, hogy a Love Rosie csak februárba jelenik meg :O én meg mit kerestem össze vissza :) a magyar megjelenéséről tudsz valamit?

Ladybird írta...

Sajnos erre vonatkozóan nem találtam eddig semmit, de igyekszem nyomon követni. :) Remélem hamar megjelenik itthon is.

Bea írta...

február 12 juhúúú :D

Ladybird írta...

Igen! tegnap javítottam is. Már nagyon várom!

Megjegyzés küldése