2016. május 3. | By: Ladybird

Könyves Programok Könyvmolyoknak – Május



Véget ért a Könyvfesztivál, de a kiadók továbbra sem lankadnak. Úgy tűnik, az év eleji punnyadás végleg a múlté, mivel rengeteg program vár ránk ebben a hónapban. Ezúttal én is egy kicsit merészebb voltam a szokásosnál, és hoztam néhány olyan programajánlót is, ami szigorú értelemben véve nem könyves program, de szerintem érdemes tudni róluk.

Könyvpremier – R. Kelényi Angelika – Szulejmán és a magyar udvarhölgy




Rögtön egy olyan programmal kezdünk, ami elsősorban az ország észak-keleti felében élő molyoknak kedvez. Május 4-én délután fél öttől vár mindenkit szeretettel az Álomgyár Kiadó és R. Kelényi Angelika Kazincbarcikán a Mezei István Művelődési Központba az írónő új könyvének bemutatójára.

Kis ismertető a könyvről:
Kaland, izgalom, szerelem Szulejmán udvarában
Milyen rejtélyes okból kerül egy bátor magyar lány a szultán háremébe? 
Mi lehet a kapcsolat a szultán, a királyné, a pap és a fiatal udvarhölgy között?
1541. augusztus 29-én Szulejmán elfoglalja Buda várát. Ezen a napon nemcsak a magyar történelem, hanem egy fiatal lány élete is hatalmas fordulatot vesz. A húszéves Illésházy Anna csupán külsőleg tűnik egyszerű udvarhölgynek. Csak nagyon kevesen ismerik az évszázados titkot, melyet őriz. Izabella királyné, és a furfangos diplomáciai zseni, Fráter György embert próbáló feladattal bízza meg. Olyan felelősséget helyeznek a vállára, melynek súlyát akárki nem bírná el. Ő azonban különleges. A sors nap mint nap új kalandok elé állítja, és nem csak az ellenségeivel, de saját magával is meg kell küzdenie.
A Szulejmán és a magyar udvarhölgy R. Kelényi Angelika valós történelmi eseményeken alapuló romantikus kalandregénye, melyben egy évszázados titok, hazugságok, gyilkosság és egy szenvedélyes szerelem alakítják az eseményeket a XVI. század sorsfordító időszakában.
A könyv a helyszínen 20% kedvezménnyel, névre szólóan dedikálva megvásárolható.
A helyszín: Mezei István Művelődési Központ, 3700, Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.
További információkat ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
A nagy Szulejmán láz még mindig tombol kis hazánkban köszönhetően a nagy sikerű sorozatnak. Bevallom, én ugyan nem nézem, de mind anyukám, mind az anyósom bőven ellát információval a sorozatot illetően. Szóval aki szereti a filmet, vagy csak szereti a történelmi romantikusokat, az ezt a könyvet nem hagyhatja ki, nem is beszélve a könyvpremierről.


Könyvbemutató – Baráth Viktória – Első tánc




Május 5-én 16:30-tól vár mindenkit az Álomgyár Kiadó és Baráth Viktória a Garzon Caféba, az írónő első könyvének, az Első táncnak a könyvbemutatójára.

Ismertető a könyvről:
Meddig érdemes küzdeni egy férfi szerelméért? 
Zoey minden vágya, hogy musicalszínésznő legyen. Álmai megvalósulásának csak saját gátlásai és félelmei szabnak határt. Hogy bebizonyítsa magának és környezetének a rátermettségét, a 21. születésnapján Párizsba utazik, ahol beleszeret a skót származású Owenbe. A fiatal lány számára a tökéletes partner lehetne. De a 35 éves Owennek van egy titka. 
Nem sokkal később a lány találkozik egy másik férfival is, aki éppen azt a biztonságot tudná nyújtani Zoey-nak, amit Owentől sosem kaphat meg.
A lány válaszút elé kerül: a szenvedélyes szerelmet választja, vagy a biztonságos és kiszámítható életet. 
Netán saját lábára áll, és az álmai megvalósításának él.
Hová vezethet egy titkokkal és hazugságokkal kezdődő kapcsolat? A nagy korkülönbség ellenére kialakulhat-e életre szóló szerelem két ember között?
Viktória Baráth romantikus regénye az álmaink megvalósításáról, a leküzdendő akadályokról, és a saját határaink átlépéséről szól. Egy történet szívvel-lélekkel.
És te mit tennél meg az álmaidért?
Legyen a Tiéd, a dedikált példányok egyike!
A helyszín: 1075, Budapest, Garzon Café Wesselényi u. 24.
További információkat ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
Az örök dilemma, amivel az ember lányának előbb vagy utóbb szembe kell néznie, a könnyebb vagy a nagyobb, ám veszélyes szerelmet válassza? Sőt, mi a fontosabb, a szerelem vagy a karrier? Bár nem vagyok nagy romantikus, de ez a fülszöveg most felkeltette a figyelmemet. Aki szeretne utánajárni, azt szeretettel várják a szervezők a Garzon Caféba május 5-én.


Bemutató – Katie Francoise – Utolsó esély




Május 5-e úgy tűnik, zsúfolt nap lesz az Álomgyár háza táján, mivel két könyvbemutatóra is sor kerül a szervezésükben. Este 6-tól szintén a Garzon Caféba invitálnak minden érdeklődőt Katie Francoise második regényének, az Utolsó esélynek a bemutatójára

Ismertető a könyvről: 
Te mit áldoznál fel, hogy teljesüljön az álmod?
Catherine boldog házasságát csak a gyermektelenség árnyékolja be. A sikertelen próbálkozások végül kapcsolatuk végéhez vezetnek. A fiatal nő feladja a harcot, és elengedi párját, hogy ne kösse őt egy gyermektelen élethez.
Magányos önsajnálatba burkolózik, nem találja helyét a világban. Ekkor ismerkedik meg Calebbel, akivel lassan szerelem alakul ki köztük, de saját gyermek iránti vágyakozása nem hagyja nyugodni.
Vajon az új kapcsolat elég erőt ad Catherine-nek, hogy újra merjen a családalapításra gondolni?
A férfi zűrös múltja miatt annak ellenére sem felhőtlen a boldogságuk, hogy úgy tűnik, ez alkalommal sikerrel jár a beültetés. A sors még további megpróbáltatásokat tartogat számukra. 
Katie Francoise, fordulatokban gazdag második könyvében személyes tapasztalatait felhasználva ír arról, mennyi áldozatot képes meghozni egy nő, hogy elérje a célját, és saját gyermeke lehessen.
Gyere el, és dedikáltass Te is kedvenc íróddal! :)
A helyszín: 1075, Budapest, Garzon Café Wesselényi u. 24.
További információkat ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta? 
Habár az írónő első könyve nem aratott nálam sikert, mégis azt gondolom, érdemes próbálkozni a második regényével, mivel az kétségtelen, hogy jól ír Katie Francoise. A téma pedig kimondottan érdekes. 


Kildara VII. – Életrajzok vagy Életek rajzai?




Bár a múlt hónapban a Könyvfesztivál és egyéb nehézségek miatt elmaradt a Kildara, május 7-én délután 3-tól a szokott helyen, a Háromban vár minden könyvmolyt. A vendégek ezúttal az életrajzok témáját járják körbe. Három órától Kembe Sorel-Arthur, a Gulyásleves négercsókkal írója beszél majd önéletrajzi könyvéről. Majd Krisz Nadasi tart előadást és a Kildara Bloggerei, a Christine blogja, és a Suz'n Hivatalos Szerzői Oldal bloggerinái mutatkoznak be. 
A helyszín: 3, Három, 1075, Kazinczy utca 3.
További információkat ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
Könnyed, jó hangulatú beszélgetések, (örök)fiatal írók, olvasók és bloggerek találkozóhelye az esemény, amit mindenkinek jó szívvel ajánlok! 


Álomgyár Angyalai Országos Turné




Országos turnéra indul az Álomgyár három legsikeresebb írónője! Borsa Brown, R. Kelényi Angelika és Anne L. Green turnéra indulnak, hogy találkozhassanak az olvasóikkal. Emellett egyes helyszíneken további Álomgyáros írók is csatlakoznak hozzájuk.
Az első helyszín Vác, itt május 6-án fél öttől találkozhattok velük, a Katona Lajos Városi könyvtárban!
A helyszín: Katona Lajos Városi Könyvtár, Vác, Budapest főút 37.
További információkat ITT és ITT találsz!

További helyszínek:
Május 10 - Debrecen 
Vendég írók: Papp Csilla, Lilla Verdes
Líra Könyvesbolt 
Debrecen, Piac u. 57.
Infók ITT

Május 11 – Miskolc 
Vendég író: Zavodni Gréta Virág
Szinvapark Líra Könyváruház
3530 Miskolc, Bajcsy- Zsilinszky u. 2-4.
Infók ITT!

Május 18 - Győr 
Interspar Líra Könyváruház
9021 Győr , Fehérvári út 3. 
Infók ITT!

Május 26 - Szeged 
Vendég írók: Borbás Edina. Mönich Krisztina
Fókusz Könyváruház
6720 Szeged , Tisza L. krt. 34.
Infók ITT!

Június 2 - Pécs 
Corvina Könyvesbolt
7621 Pécs , Széchenyi tér 8.
Infók ITT!

Június 9 - Budapest 
87. Ünnepi Könyvhét
Vörösmarty tér
Infók ITT! 

Miért érdemes részt venni rajta?
Személy szerint nagyon örülök neki, hogy végre vannak olyan írók, akik nem csak Budapestre és vonzáskörzetébe szerveznek dedikálásokat és találkozókat az olvasóikkal. Nem is beszélve arról, hogy nem akármilyen írókról beszélünk, hanem olyanokról, akik rácáfolnak arra a tévhitre, hogy nem lehet sikeres az, aki magánkiadóhoz fordul.


24. Szent István Könyvhét




Immár 24. alkalommal kerül megrendezésre a Szent István Könyvhét a Ferenciek terén. "A Szent István Társulat a magyarországi keresztény könyvkiadókat összefogva, az Ünnepi Könyvhét mintájára 1993-ban rendezte meg az első Szent István Könyvhetet. A közel negyed évszázados múltra visszatekintő könyvhéten – amely mára a keresztény könyvkiadók legismertebb és legrangosabb hazai seregszemléje lett – évről évre egyre többen vesznek részt, és idén is Budapest belvárosában, a Ferenciek terén lesz május 9-14-ig."
A helyszín: Budapest, Ferenciek tere
További információkat ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
Keresztény emberként nem kérdés, miért szoktam kilátogatni a Szent István Könyvhétre, amit nem csak hívő embereknek, de keresőknek is ajánlok. Értékes irodalom, sok-sok keresztény kiadó, dedikálások, könyvbemutatók és nagy kedvezmények várnak mindenkit!


IX. Ekultura.hu Estek




Május 11-én este 6 és 7 között kerül megrendezésre a következő Ekultura.hu est, mely még mindig a könyvkiadás kulisszái mögé enged bepillantást. Ezúttal Katona Ágnes az Európa Könyvkiadó és Judit Schultz, a Helion Kiadó szerkeszői beszélnek arról, milyen kihívásokat is rejt egy-egy sorozat szerkesztése.
A helyszín: Örkény István könyvesbolt, Budapest,1137, Szent István körút 26.
További információkat ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
Ha érdekel, mire kell figyelnie egy szerkesztőnek ahhoz, hogy a könyvespolcodon jól nézzen ki a kedvenc sorozatod, és mi mindenre kell figyelnie ahhoz, hogy egységes legyen a sorozat nyelvezete, akkor ott a helyed az Ekultura.hu soron következő estjén.


Bemutató – Bálint Szabina – Péntek? Csajok!




Újabb csajos könyv bemutatójára szeretném felhívni a figyelmeteket, május 12-én fél hattól vár az Álomgyár Kiadó mindenkit szeretettel a Garzon Caféba Bálint Szabina – Péntek? Csajok! könyvbemutatójára.

Ismertető a könyvről:
"Mi kell a nőnek?"
- Karrier vagy anyaság?
Petra 28 évesen elmondhatja: ő egy sikeres nő. Megvan mindene: álmai munkája, férje az álmai pasija.
Egy napon azonban hirtelen minden a feje tetejére állt. Így felmerül benne a kérdés: mi a siker? Tényleg csak az anyaság és a karrier teheti teljessé egy nő életét?
- Tartós kapcsolat vagy szingli élet?
Angelika és látszólag tökéletes vőlegénye lázasan készülődnek az esküvőjükre. Úgy tűnik, ők a következő Brangelina. De kiderül, hogy Miki nemcsak hogy egy megszelídített playboy, de menyasszonya ambícióit sem támogatja kellőképpen. Szabad-e Angelikának kompromisszumot kötnie? A szingliségtől való félelem belehajszolhatja egy házasságba?
- Csillogás vagy gyermekkori álom?
A megrögzött szingli, Virág modellkarrierje szárnyal, élete legboldogabb időszakát éli. Nemcsak a legjobb pasik, hanem a modellügynökségek is kapkodnak utána. Egy ballépés miatt elveszíti azt, ami mindennél fontosabb számára. Vajon elég a csillogás és a népszerűség a boldogságához? Valójában mit ér a vágyott siker, ha oda van, ami igazán fontos az életében?
Bálint Szabina életszagú könyve könnyed stílusban próbálja megfejteni, hogy mi kell a csajoknak a boldogsághoz. A véletlenek összjátéka kapcsán pedig felmerül bennünk az örök kérdés: vajon vannak egyáltalán véletlenek?
A helyszín: Garzon Café, 1075, Budapest, Wesselényi u. 24.
További információkat ITT találsz!


Szentesi Éva Könyvbemutató




Május 13-án öt órától szeretettel vár mindenkit az Athenaeum Kiadó a KIOSK Étterembe Szentesi Éva – Hamvaimból című könyvének bemutató estjére. Az íróval beszélget D. Tóth Kriszta író, újságíró és Dr. Kiarash Bahrehmand szülész-nőgyógyász. Emellett fellép Mujahid Zoltán.
A helyszín: KIOSK Étterem, 1056 Budapest, Március 15. tér 4.
További információkat ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
Azt hiszem, minden nő rémálma az, amin Szentesi Éva keresztülment, amikor méhnyakrákot diagnosztizáltak nála. Hamarosan megjelenő könyvében arról beszél, mi mindenen ment keresztül, míg legyőzte ezt a szörnyű betegséget. Ahogyan a kiadó ígéri, ez egy karcos, önironikus és őszinte írás, amit kétségtelenül egy nagyon különleges szerző vetett papírra. 



Előadás íróknak: Világfelépítés a fantasztikumban




Május 13-án este hat órától folytatódik Varga Bea Előadás íróknak sorozata, melyben ezúttal az egyedi világfelépítésről lesz szó. A belépődíj 1500.-Ft.
A helyszín: Pannon Kincstár, Váci utca 47.
További információkat ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
Tény, hogy sok regény nálam is a világfelépítésen vérzik el. Nem szeretem a sablonos világszerkesztést, sem a valószínűtlen karaktereket és helyzeteket, ezért is örültem nagyon, amikor erről a programról olvastam. Remélem, sok kezdő író él a lehetőséggel, és részt vesz az eseményen!


Cyberpunk Fantáziák – előadás




Egy egészen különleges eseményre bukkantam, miközben keresgéltem, és már nagyon vártam, hogy veletek is megoszthassam. Május 23-án este héttől kerül sor a Cyberpunk Fantáziák előadásra.
A szervezők így nyilatkoznak az eseményről:  
"Egzotikus témák és meredek karakterek: amerikai cyberpunk irodalom a ’80-as, ’90-es években. Előolvasás nem szükséges, csak dőlj hátra és és élvezd!
John Shirley: City Come A-Walkin’ (1980) 
Vernor Vinge: True Names (1981) 
William Gibson: Neuromancer (1984) 
William Gibson: Count Zero (1986), 
William Gibson: Mona Lisa Overdrive (1988) 
& az Izzó króm novellái (1986) 
Mirrorshades antológia (1986) 
Walter Jon Williams: Hardwired (1986) 
Bruce Sterling: Islands in the Net (1988) 
Pat Cadigan: Synners (1991) és egyéb novellák 
Neal Stephenson: Snow Crash (1992) 
Jeff Noon: Vurt (1993) 
Melissa Scott: Trouble and her Friends (1994)
A belépés ingyenes!
Sós Dóra az ELTE BTK Összehasonlító Irodalom- és Kultúratudományi programján végzi doktori tanulmányait. A Queer Kiadó alapítója, A lexiák nyomában c. könyv szerzője. Kutatási területe: a kísérleti művészet (neoavantgárd, vizuális költészet, hypertext) & a cyberpunk."
A helyszín: Fuga, Budapest, Petőfi Sándor u. 5.
További információkat ITT és ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
Őszintén szólva, fogalmam sincs, mi mindenről lesz szó abban a másfél órában, de a cyberpunk varázsszóként hat rám. Aki szereti a műfajt, annak tutira ott a helye!


 Nyári Pagonyfeszt 




A gyermeknap szellemében a Pozsonyi Pagony Nyári Pagonyfesztet rendez! Május 28-án tíz órától sok-sok programmal várja a kicsiket a PIM-be.

A részletes program:

10.30 Táncház és mese – bemutatkozik Vadadi Adrienn: A palacsintatábor című könyve – a zenéről gondoskodik a Zagyva Banda a táncot pedig Szilvási Károly (Szilva) tanítja.

11.30 Egy kupac kufli – Dániel András kuflis meséinek bábszínházi adaptációja, a szatmárnémeti Brigella Társulat előadásában. Bemutatkozik a legújabb könyv is: Jó éjszakát, kuflik!

12.30 Dönci és a varázstakaró - Játékos könyvbemutató bábokkal a Budapest Bábszínház művészeivel. Érkezik Jeli Viktória–Horváth Ildi új sorozata, a főhős: Dönci!

13.15 Hányféle NEM van? - interaktív játék és mese Fábián Péter előadásában Kertész Erzsi – Kasza Julianna NEM-mese – segítő könyv című kötetéből.

14.00 Színház-tánc-cirkusz - A Simorág TánCirkusz játékos színházzal, cirkusszal vár mindenkit! Harcos Bálint: Petya és Tulipán című meseregényének részletei a színpadon elevenednek meg – játék, akrobatika, varázslat! 

15.00 Rumini kapitány – különleges felolvasószínházzal bemutatkozik a lebilincselő Rumini-sorozat záró része, a Berg Judit és a K2 Színház művészei is ott lesznek: Benkó Bence, Viktor Balázs, Domokos Zsolt és Fábián Péter

Minden program után a szerzők dedikálják könyveiket!

És még ennyi mindennel várunk...

– nálunk mutatkozik be először exkluzív premier előtti vetítésen a Graffaló rajzfilm,
– egész nap vár a Kisladik különleges kézműves programokkal,
– palacsintázás a Palacsintatáborral, virágültetés, szuperhősök és Szélkirálynőfestés
– Ruminikvíz az igazi rajongóknak
– focitanulás kezdőknek és lelkes labdaimádóknak
– ismerd meg a legújabb Pagony játékokat: ott lesz a GÓÓÓL!, focis és a Bújócska, ovis kártyajáték
– játssz a Gémklub társasjátékaival, kipróbálhatjátok az Óvodás vagyok!, az Amíg utazunk és az Időfutár társasokat is
– finom kekszek és szörpök a Pagony Cafétól,
– Fényképezkedj kedvenc Pagonyos szereplőiddel!
Jegyek elővételben május 4-től kaphatók a jegymester.hu oldalon, a Pagony boltjaiban és a helyszínen!
Gyerek belépő: 800 Ft
Felnőtt belépő: 1200 Ft
Családi belépő: 2500 Ft
A helyszín: PIM, Károlyi utca 16.
További információkat ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
Hihetetlenül sok színes programmal várja a kiadó a kisebbeket, amiknek láttán, visszavágyom a gyerekkorba! Ha izgalmas és értékes programot szeretnétek szervezni a gyerkőcöknek, jobb helyre nem is vihetnétek őket!


KITEKINTŐ


Ez egy egészen új dolog a blogon, bár néhányszor már próbáltam hasonlókat becsempészni a könyves programok közé, de így összefoglalva azért mégis csak más lesz. Remélem, ezek között is találtok kedvetekre valót! Az esemény információit szerkesztés nélkül emeltem át az oldalra.


Star Wars Night




"Érzed az Ébredő Erő hívását? Csábít a Sötét oldal? Megmentenéd Leia-t? Repülnél egy X-winggel? Küzdenél jediként az igazságért? Leigáznád a galaxist?"
Május 4-én 17 órakor a Barcraft bárban döntened kell! "Mert az SWMINI és a GAMESTAR rendezésében a Fény erői a BARCRAFT-ban, míg Sötét oldal szolgái a BARCRAFT 2 -ben gyűlnek majd ezen a szent napon!"
Találkozz és fotózkodj a Csillagok Háborúja Jelmezes Rajongói Klub által megszemélyesített kedvenceiddel, vedd birtokba a játékgépeket és merülj bele a STAR WARS PC-s és konzolos világába, próbáld ki az X-Wing, Armada, Imperial Assault és Star Wars: LCG játékokat, vagy csak tölts egy könnyed estét a Csillagok Háborúja világában!
A helyszín: Barcraft bár, 1065, Bajcsy Zsilinszky út 59.
További információkat ITT találsz!

PROGRAM

BarCraft - Star Wars Night a Világos oldalon

Asztali játékok
X-Wing, Star Wars: LCG 
Urald az asztalon a Galaxist! 

Háború a konzolon
Battlefront 
Rajtad múlik melyik oldal győzedelmeskedik! 

PC Star Wars
Bátor Jedi vagy sith kerestetik! 

Szociális élet
Fotózkodj a világos oldal jelmezes képviselőivel! 

Kvíz játék (19:00)
Tedd próbára magad az értékes nyereményekért! 

BarCraft 2 - Star Wars Night a Sötét oldalon 

Figura és makett kiállítás
Keresd a ritkaságokat!

Asztali játékok
X-Wing, Star Wars: Armada, imperial Assault
Urald az asztalon a Galaxist!

Retro játékok
Merülj el a régmúlt játékok világában

Háború a konzolon
Battlefront
Rajtad múlik melyik oldal győzedelmeskedik!

Digitális Pc aréna
Jedi Academy 
A 10 legbátrabb PC jedi és sith kerestetik!

Szociális élet
Fotózkodj a sötét oldal jelmezes képviselőivel!

Kvíz játék (21:00)
Tedd próbára magad az értékes nyereményekért!

Mindkét helyen keresd a különleges, csak az eseményre készített Star Wars koktélokat!
A hangulatról a Star Wars Jelmezes Klub és a Cosfighters képviselői gondoskodnak!
A Nyereményeket a Gigabytenak, a GameStarnak, az swmini.hu-nak köszönhetjük!

Érzed a rezgést az ERŐ-ben? Válassz!


V. Harry Potter Hungary Találkozó




Gyere el a találkozónkra, május 7.-én a Városligetben! Versenyezz, játssz csoporttagokkal ismerkedve a nyereményekért. 
Vásárolhatsz pólókat, szatyrokat, kitűzőket és még sok HP-s ajándéktárgyat! 
Vegyél részt a tombolán értékes nyereményekért, mint például az új HP-s kifestőkönyvért, kuponokért és egyéb ajándéktárgyakért!
A helyszín: Városliget
További információkat ITT találsz!



Marvel hétvége a Corvin Moziban




A Marvel Magyarország Club és a Corvin mozi bemutatja:
Marvel hétvége a Corvin moziban!
Idén májusban végre megérkezik a mozikba a Marvel legújabb filmeposza, az Amerika kapitány: Polgárháború.
Ezt az eseményt a Corvin mozi és a Marvel Magyarország Club egy kétnapos Marvel rendezvénnyel ünnepli meg a film premierhétvégéjén, melyen a Bosszúállók Magyarországi Cosplay Klubja is részt vesz.
Töltsd velünk ezt a hétvégét május 7-én és 8-án a Corvinban!
Szombaton 11 órától este 8-ig, vasárnap délután 14 órától este 8-ig várunk Titeket az alábbi programokkal:
- Cosplay bemutató, közös fotózkodás, beszélgetés 
- fotófal
- közös játékok, vetélkedő és kvíz értékes Marvel nyereményekért
- kivetítés a Club életképeiből és videóiból válogatva
- Marvel relikviák kiállítása
- Marvel ajándéktárgyak vására a Holdfény Fantasy Játékszaküzlet közreműködésével
- Jelmezvásár és Cosplay alapanyagok vására a Maszka jelmezbolt jóvoltából
- és nem utolsósorban: KÖZÖS MOZIZÁS! A szombat délutáni közös mozizáson részt vevők közt Marvel ajándéktárgyak kerülnek kisorsolásra.
Az egész napos közös programok után pedig a szombat estét egy nagy Marvel Magyarország Club bulival koronázzuk meg. :)
A kétnapos rendezvényen a Bosszúállók Magyarországi Cosplay Clubja is jelen lesz, rendkívül színvonalas jelmezekkel, saját kiállítással és vetítéssel, így velük is tudtok beszélgetni, közös fotókat készíteni.
Gyertek, találkozzunk május elején, töltsük együtt Magyarország első Marvel tematikus hétvégéjét!
További információkat ITT találsz!


Jövőhologramok - Horváth Miklós és Sós Dóra előadása





Ez az esemény tulajdonképpen szorosan kapcsolódik a már fenn említett Cyberpunk előadáshoz, és még a helyszín is ugyanaz, ám ezúttal a cyberpunk mozgóképes jövőhologramjaiból nézhetünk meg néhány rövidfilmet. Horváth Miklós és Sós Dóra olyan kérdéseket feszegetnek, hogy milyen változásokon mentek át a cyberpunk filmek a hőskor óta, vagy hogy beértük-e már a jövővíziónkat, és hogy a régi nagy kérdések ugyanúgy nagy kérdések-e manapság is? És hogy mikor és hol hallhattok erről? Május 9-én este héttől a Fugában.
A helyszín: Fuga, 1052, Petőfi Sándor u. 5.
További információkat ITT és ITT találsz!


Artmozik éjszakája 2016 





Ha tavasz, akkor hagyományosan újra eljön a nap és az éj, amikor hajnalig tarthat az artmozizás – május 13-án, immáron 5 budapesti filmszínházban lehet bagollyá változni egyetlen varázslatos karszalaggal, hiszen idén a Puskin, a Művész, a Toldi, a Tabán mellé a Kino Cafe Mozi is csatlakozik az Artmozik éjszakájához!

A Puskinban többek között Oscar-jelölt és aranyszobros magyar alkotások lesznek műsoron, 35 mm-es kópiáról – a Macskajáték vetítése előtt az idén 91 esztendős Makk Károly lesz a vendégünk, a Mephisto vetítése előtt pedig az operatőr Koltai Lajos – aki nemrégiben töltötte be a 70-et! A Művészben az utóbbi egy év legsikeresebb filmjei mellett A szerelem gyerekkel jön című francia vígjátékot premier előtt láthatják a nézők, a Toldiban egy sci-fit (Kivégzési parancs) és egy igazi horrorklasszikust is (Az élőhalottak éjszakája) levetítünk az országos bemutatót megelőzően. A Tabánban olyan népszerű mozikat láthatnak majd, mint például az Eszeveszett mesék és Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan (angol felirattal!). A Kino Cafe Moziban természetesen látható lesz az Artmozik éjszakáján is a Saul fia, 35-ös filmszalagról!

Karszalagok személyesen a mozik pénztáraiban vásárolhatók, 3500 ft-os áron, április 7-től!

További információkat és a részletes programot ITT találod!


Warcraft hétvége


Május 28-29-én mindenkit várunk a Corvin moziban tartandó, Warcraft filmmel kapcsolatos, rendezvényünkön.
Koktélok, kiállítás, cosplayesek, nyereményjáték, Heartstone.
További információkat ITT találtok!


Jó szórakozást kívánok nektek a választott programokhoz!



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése