2016. december 2. | By: Ladybird

Könyves Programok Könyvmolyoknak - December


A december mindig rohanós mindenkinek, mivel ünnepi lázban égünk, és készülünk az ünnepre. Nos, ebben a nagy rohanásban is ajánlok nektek néhány programot, amin egy kicsit meg tudtok pihenni és kikapcsolódhattok, vagy esetleg beszerezhettek egy személyre szóló, dedikált könyvet a szeretteiteknek. 


Bíró Szabolcs könyvbemutató és road movie vetítés



December 2-án este hat órától vár titeket az Athenaeum Kiadó és Bíró Szabolcs a Nem adom fel Caféba egy különleges road movie vetítéssel egybekötött könyvbemutatóra. Az íróval a Non nobis Domine című bővített és átdolgozott kötetéről Szabó Tibor Benjámin beszélget majd. Emellett megnézhetitek az Akadályzabálókat, Bíró Szabolcs 2016-os könyvturnéjának filmjét.
A helyszín: Nem adom fel Café, 1083, Budapest, Magdolna utca 1.
További információkat ITT találsz! 

A szerzőről:
Bíró Szabolcs 1988-ban született a felvidéki Dunaszerdahelyen. Tizenhat évesen kezdett aktív kulturális tevékenységbe: íróként, újságíróként és rockénekesként is bontogatta szárnyait. Regényíróként 2007-ben debütált, Francis W. Scott álnéven. 2010 óta kizárólag polgári nevén publikál, fő témájának a középkort és a magyar történelmet tekinti. Az írás mellett tizenegy éven keresztül aktívan énekelt, elsősorban a Csak Van zenekar tagjaként. 2011-ben jött létre egyéni vállalkozása, mely által a könyvkiadói és rendezvényszervezői munkába is belekóstolt. 2014-ben
többedmagával megalapította a Csallóközi Anjou Károly Bandérium névre keresztelt hagyományőrző közösséget, mely sokat segít az Anjouk világának érzékletesebb megteremtésében. Bíró Szabolcs szerető férj és büszke édesapa. Kamaszkora óta kerekesszékben él, ám határokat nem igazán ismer. 2016-ban, a Szent György Lovagrend alapításának 690. évfordulóján, Visegrádon lovaggá ütötték.

A filmről:
Bíró Szabolcs minden év tavaszán útnak indul egy legalább 8-10 állomásos könyvpromóciós körútra – ez az ún. „székirodalmi könyvturné”, melynek az írón és társain kívül 2016-ban aktív résztvevője volt egy kicsi szürke GoPro-kamera is, mely rögzítette a könyvturné legérdekesebb pillanatait. A fél év alatt leforgatott többórás nyersanyagból született meg a 65 perces Akadályzabálók c. székirodalmi road movie, mely valójában nem az egyes előadásokról szól, és nem is a szerző egyes könyveit kívánja reklámozni. Az Akadályzabálók ehelyett azt mutatja meg, ami a rendezvények hivatalos része előtt és után történik, azaz amit a közönség nem láthat. Az amatőr útifilm arról a felhőtlen jó hangulatról szól, ami minden egyes székirodalmi könyvturné sajátja, és ami nélkül a társaság útra sem kelne. Utazás, finom ételek, jó helyek, vidámság és rock and roll. Mindez őszintén, mesterkéltség és tabuk nélkül, megrendezett manírokat nélkülözve, szinte dogmafilmes nyersességgel.

Előzetes gyanánt ITT tekinthető meg az Akadályzabálók főcíme.



Lakatos Levente dedikáló turné




Lakatos Levente a szeretet ünnepe előtt egy hatalmas dedikáló turnét szervez! Akármerre is élsz az országban, biztosan találsz olyan helyszínt, amelyre eljuthatsz és dedikáltathatod vele a kedvenc könyved. Sőt, ha a nemrég megjelent A pillangók ébredése című regényét dedikáltatod vele, akkor még nyerhetsz is egy Catrice rúzst!

A helyszínek:

Szombathely – Libri, Szombathely Fő tér 19. – December 2. 17 óra
Budapest – Arena Plaza, 1087, Budapest, Kerepesi út 9. – December 3. 18 óra
Debrecen – Fórum bevásárlóközpont, Libri, Debrecen, Csapó u. 30. – December 7. 18 óra
Nyíregyháza – Nyír Plaza, Libri, Nyíregyháza, Szegfű u. 75. – December 8. 18 óra
Miskolc – Miskolc Plaza Libri, Miskolc, Szentpáli u. 2-6. – December 9. 18 óra
Szeged – Szeged Plaza Libri, Szeged, Kossuth Lajos sgt. 119. – December 10. 15 óra
Kecskemét – Libri könyvesbolt, Kecskemét, Szabadság tér 1/ A – December 10. 18 óra

További információkat ITT és ITT találsz!



Konok Péter könyvbemutató




December 5-én este hattól kerül sor Konok Péter Történetek a kerítés tövéből című könyvének bemutatójára a Gödör Klubban. szerzővel Parászka Boróka újságíró, publicista, kritikus beszélget. A részvételhez regisztráció szükséges, amit ITT tehetsz meg.
A helyszín: Gödör Klub, 1061, Budapest, Király utca 8-10.
További információkat ITT találsz!

A könyvről:

Hogy miről szól ez a könyv? Mondjuk, hogy Magyarországról.
Arról, hogy egy falusi kocsma törzsvendége (jelesül Torony) milyennek látja az országot, amely jobban teljesít, de arról is, hogy mit szól a dolgokhoz a fel-tsuti kolostor lámája. Meg hogy vajon miért élnek olyan jól vezető politikusaink, mint Marci Hevesen. És hogy mért szeret minket annyira az Állam, hogy ott ül a vacsoraasztalunknál is. És természetesen a migránsokról is szól (akik nem ismerik se az Eddát, se a Mobilt), meg sok minden másról - ott vannak például a kutyákról és macskákról írt remek történetek, ha valakit netán a politika kevésbé érdekel. Vagy az ínycsiklandozó proligasztroblogok. Afféle nemzeti olvasókönyv is lehetne akár, mert benne van a mi mostani életünk szinte mindenestül.
Konok Péter politikai blogger, akit naponta sok ezren olvasnak és lájkolnak, de nem olyan egyszerű odamondóember, amilyenek százával tenyésznek a kibertérben. Írásai a leggyakrabban miniatűr politikai szatírák, amelyekben hol ókori római császárok dicső tetteiben, hol Oszi és Dezső párbeszédeiben, hol meg épp csak egy meglesett - vagy vele megesett - utcai történetben ismerhetünk rá a mai Magyarország bizarr jelenségeire.
Konok Péternek keserű a humora, de ugyan milyen lehetne manapság az igazi humor?
Konok Péter (1969) történész, publicista, fordító. Szakterülete a huszadik századi baloldaliság története, erről két szakkönyvet és számos tanulmányt, cikket publikált. A diktatúrák történeti öröksége nyomot hagy egyéb írásain is. Magát "addikt szöveggyártónak" tekinti, aki, mint mondja, "ön- és társadalomterápiás szándékból" ír. Leginkább blogként használt Facebook-oldalán, illetve más blogokon, folyóiratokban, rádió- és tévéműsorokban igyekszik "kiírni magából a Nemzeti Egyetértés Rendszerét".



Könyvpremier – Papp Csilla – A másik oldalról (második rész)




Papp Csilla és az Álomgyár kiadó szeretettel vár minden érdeklődőt december 8-án 17 órára a Gazon Caféba, ahol találkozhattok az írónővel és megvásárolhatjátok A másik oldalról című könyve második részét.
A helyszín: Garzon Café, Budapest, 1075, Wesselényi u. 24.
További információkat ITT találsz!

A könyvről:

Vajon van esélye Hanna és Olivér szerelmének?
Túlélheti a fiatal lány a végzetesnek hitt balesetet?
És ha túl is éli, visszaállhat-e az élete a normális kerekvágásba?
Mire képes a szerelem, mit bír el a szív? Elfogadni, megbocsátani, elengedni, újrakezdeni. A másik oldalról első részében megismert szereplőké mellett új kapcsolatok alakulását is nyomon követhetjük. Együtt sírhatunk és nevethetünk a hétköznapi hősökkel, akikkel végtelen természetességük miatt igazán könnyű azonosulni.
A korábbi kötethez hasonlóan ezúttal is számtalan komoly téma vetődik fel, a bonyodalmakkal dúsított, meglepő, néhol megdöbbentő fordulatokban gazdag történet mégis könnyed, szórakoztató kikapcsolódást ígér.
Papp Csilla legújabb könyvében, mely ott kezdődik, ahol az első regény véget ér, újra és újra rácsodálkozhatunk a szerelem erejére, miközben minden kétséget kizáróan el fogjuk hinni, hogy biztosan nincsenek véletlenek.



Szegedi Katalin – Kocsonyakirályfi könyvbemutató




Mindenkit sok szeretettel vár a Csimota Könyvkiadó december 8-án 18 órára a Karinthy Szalonba Szegedi Katalin Kocsonyakirályfi című könyvének bemutatójára
A kötetről Szegedi Katalin szerzővel dr. Merényi Hajnalka beszélget. A bemutatón lehetőség nyílik a kötetben előforduló finomságok kipróbálására is; lesz kocsonya (színhússal tálalva), ropogós baugettre kenhető pástétomok és krémek, valamint sütemények széles választékban.
A helyszín: Karinthy Szalon, 1111, Budapest, Karinthy Frigyes út 22.
További információkat ITT találsz!

A könyvről:

"Élt egyszer egy öreg király meg a lánya az Óperenciás Tengeren is túl, ott, ahol a kurta farkú malac túr.
Így kezdődik minden mese. Igen ám, de ritkán folytatódik úgy, hogy ez a kurta farok bizony belefőtt a kocsonyába. Pedig így történt. Majd ezt is elmondom a legvégén, de előbb a szakácskönyvről mesélek."
/Szegedi Katalin:Kocsonyakirályfi/



Barczikay Lilla – Bátyám könnyei könyvbemutató




A Budakalászi Irodalmi Estek sorozat keretében sok szeretettel várnak a szervezők minden érdeklődőt Barczikay Lilla Bátyám könnyei című könyvének bemutatójára december 8-án este hét órára. Az íróval Barcza Katalin író, tanár beszélget.
A fiatal írónő könyveiről ITT és ITT találjátok az értékelésemet.
A helyszín: Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár, 2011, Budakalász, Szentendrei út 9.
További információkat ITT találsz!



Könyvbemutató és író-olvasó találkozó – Timár Krisztina – A látszat mesterei




A szolnoki Verseghy Ferenc Megyei Könyvtárba vár minden érdeklődőt Timár Krisztina december 9-én délután fél ötre egy különleges beszélgetésre. Az esemény középpontjában az írónő A látszat mesterei című könyve áll majd.
A helyszín: Szolnok, Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár, Művészeti Szalon
További információkat ITT találsz!

A könyvről:

Mi ​​történne akkor, ha egyszer csak egy teljesen más világba születnénk, mint ahol addig éltünk? Mi lenne, ha már születésünk előtt mindenre emlékeznénk előző életünkből?
Lantos Fruzsina, az anyaméhben növekvő leánygyermek mindent hall, mindent ért, és ennek köszönhetően hamar ráébred, hogy nem ismeri annak a világnak a szabályait, ahová hamarosan megérkezik. 
Itt az emberek bőre szürke, vörös vagy sárga. Félnek a fehértől, és attól is, ha szembesülnek a puszta földdel. Szamarat sose láttak, viszont a vízityúknak három lába van, a hiúznak pedig majomfarka. Az országok és a városok óvónevet kapnak, hogy ne találjanak rájuk a veszedelmes Hollók. De hol ez a hely? És kik ezek az emberek? És mi lesz velünk, ha egyszer ide születünk?
Lánglélek húszéves, és mindent megkapott az élettől. Legalábbis azt hiszi. Van hadvezérhez méltó ereje, bátorsága, tudása, éles esze, és van mesebeli hőshöz illő ártatlansága. Azt is tudja, hogy a Hármastáj nem tűri meg az ártatlanokat, de aki Kiválasztott, az akár a leggonoszabb világot is képes megszelídíteni. Arra is készen áll, hogy amikor majd a sors a kiválasztottságért benyújtja a számlát, akkor fizessen. 
Csak azt nem tudja, hogy mit kell majd odaadnia.



Athenaeum Kiadó könyvbemutató est




Bármilyen hihetetlen is, soha ilyen eseménydús december 9-ével nem volt még dolgunk. Ugyanis ezen a napon kerül sor az Athenaeum Kiadó könyvbemutató estéjére is, ahol 5 órától rengeteg íróval és a kiadó munkatársaival is találkozhattok.
Az est házigazdája: Haász János újságíró
Vendégeiket Babiczky-Pfliegel Dóra által készített finom falatokkal várják:
Fancy kencék friss zöldséghasábokkal
Aszaltszilvás-rumos-diós energiagolyók
A belépés díjtalan!
A helyszín: Fókusz Könyváruház, 1072, Budapest, Rákóczi út 14.
További információkat ITT találsz!

Programok:

17:00 – A nagy sikerű Apám kakasa szerzői legújabb könyvünkben ezúttal a retro szerelmeseit varázsolják el slágerátirataikkal.
Lackfi Jánossal és Vörös Istvánnal Haász János beszélget a Csavard fel a szöveget című verseskötetről.

17:30 – „Mindannyian Isten fiai vagyunk.” Horváth Gergely Benedikty Bélával beszélget Názáreti című kötetéről.

17:55 – „Mobiltelefonba zárt varázslat, vagy mi a manó” Virág Emíliával Szabó Tibor Benjámin beszélget második kötetéről, a Boszorkányszelídítőről.

18:15 – „Cukorfüggőségemnek inzulinrezisztenciám vetett véget, és a tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy végre anya lettem.”
Beszélgetés a tudatos táplálkozásról az Ép testben 2 lélek című könyv szerzőjével, Babiczky-Pfliegel Dórával. És aki kérdezi: Oláh Andrea

18:30„A Ferenc pápa útján az első, magyar szerzők által készített teológiai-közéleti könyv Ferenc pápáról.”
A szerzőkkel, Solymári Dániellel és Pallós Tamással Szabó Tibor Benjámin beszélget.

19:00Dedikál: Babiczky-Pfliegel Dóra, Benedikty Béla, Lackfi János, Pallós Tamás, Solymári Dániel, Szurovecz Kitti, Virág Emília, Vörös István



Növényi Norbert – Dedikálás



December 10-én 17 órától Növényi Norbert dedikálja önéletrajzi könyvét a Mammut Könyváruházban.
A helyszín: Mammut Könyváruház, Budapest, 1024. Lövőház utca 1-5.
További információkat ITT találsz!



Rajzolj nekem!



December 11-én 10-18 óráig Agócs Írisz, Dániel András, Igor Lazin, Mészely Ilka és Pásztohy Panka illusztrátorok várnak minden érdeklődőt a Pagonyban a Gellért térnél, hogy akkor és ott megrajzolják Neked, amire mindig is vágytál...
"Kérj egyedi illusztrációt kedvenc illusztrátoraidtól karácsonyra, és segíts a rászoruló könyvtáraknak!
Ezért szervezzük ezt az eseményt:
A vidéki, kistelepülési könyvtárakban az megfelelő anyagi források nélkül nem jutnak hozzá a kortárs gyerek-és ifjúsági irodalomhoz. Pedig gyakori eset, hogy a könyvtár az a pont, ahol a gyerekek más lehetőségek híján találkozni tudnak a könyvekkel, ahol olvasóvá válhatnak.
Gyerekkönyvek szerzőjeként, kiadójaként, gyerekekhez és irodalomhoz egyaránt közel álló emberekként úgy gondoljuk, ebben a helyzetben meg kell próbálnunk a magunk eszközeivel segíteni.
Elhatároztuk, hogy december 11-én Budapesten, a Bartók Béla úti Pagony könyvesboltban Rajzolj nekem! címmel jótékonysági eseményt szervezünk. Ezen a napon öt grafikus/illusztrátor – Agócs Írisz, Dániel András, Igor Lazin, Mészely Ilka és Pásztohy Panka – várja azokat, akik szívesen vásárolnának – akár maguknak, akár karácsonyi ajándékként – olyan grafikákat, amelyeket személyesen nekik, kérésük alapján, ott helyben készítenek el számukra az alkotók. Az e módon befolyt adományból a Pozsonyi Pagony Kiadó beszerzési áron ad könyveket, amelyekkel a rászoruló, kistelepülési könyvtárakat szeretnénk támogatni.
Ajánlott támogatás:
A5 méretű grafika: 5 000Ft
A4 méretű grafika: 10 000Ft"
A helyszín: Pagony a Gellért térnél, 1114, Budapest, Bartók Béla út 5.
További információkat ITT találsz!



Likó Marcell: Énekelt és el nem énekelt dalok - kötetbemutató



December 13-án 17 órára vár mindenkit az Athenaeum Kiadó és Likó Marcell az Írók Boltjába a szerző Énekelt és el nem énekelt dalok című könyvének bemutatójára. A szerzővel és Géczi János szerkesztővel Szabó Tibor Benjámin beszélget.
A helyszín: Írók Boltja, 1061, Budapest, Andrássy út 45.
További információkat ITT találsz!



Radnóti Miklós & Gyarmati Fanni – Egy szerelem története



"November 9-én volt Radnóti Miklós halálának évfordulója. 72 éve halt meg irodalmunk egyik legfontosabb költője.
Már nem kell sokat várni, és egy igazi gyöngyszemmel búcsúztatjuk az évet.
December 14-én, szerdán este irodalomtörténetünk egyik legszebb szerelmét elevenítjük meg, mely szerelem gyönyörű versekben maradt fenn. És képekben - Estünk kapcsolódik a Jaffa Kiadó Radnóti Miklós & felesége, Gyarmati Fanni életét megörökítő képeskönyvhöz, melynek címe: Árnyékban éles fény vagy.
A kötetben soha nem látott fotók vannak."
A helyszín: Várkert Bazár, Budapest, 1013, Ybl Miklós tér 2-6.
Időpont: December 14. 19-21 óráig
További információkat ITT találsz!



V. Álomgyár Évzáró Móka és Kacagás



Az Álomgyár Kiadó egy fergeteges évzáró bulira vár mindenkit december 18-án délután 5 órától. Az eseményen találkozhattok a kedvenc Álomgyáros szerzőitekkel, valamint a kiadó munkatársaival. Emellett minden könyvükhöz 20% kedvezménnyel juthattok hozzá. A belépés ingyenes!
A helyszín: Garzon Café, 1075, Budapest, Wesselényi u. 24.
További információkat ITT találsz!

A kiadó kérése ezzel kapcsolatban:

"Elképzelhető, hogy nem minden szerző tud majd részt venni az eseményen, ezért annak érdekében, hogy biztosan legyen egy-egy aláírt példányotok, megkérünk Titeket, hogy írjátok meg nekünk, kitől szeretnétek dedikált könyvet, melyet majd a rendezvényen átvehettek. A leveleket a marketing@alomgyar.hu e-mail címre várjuk.
Mire számíthattok még? Kellemes hangulatra, jó kis beszélgetésekre, és persze nem maradhat ki az evés-ivás-koccintás örök hármasa sem. Röviden: sok-sok mókával és kacagással várunk minden kedves érdeklődőt.
Könyveinkről itt tájékozódhattok:
Álomgyár Kiadó: http://www.lira.hu/hu/kiado/alomgyar-kiado
Figyelem Kiadó: http://www.lira.hu/hu/kiado/figyelem-kiado
Ábránd könyvek: http://www.lira.hu/hu/kiado/abrand-konyvek"


2 megjegyzés:

Avilda írta...

A december 9-et már kinéztem magamnak, főleg Lackfi miatt :)

Ladybird írta...

Remélem eljutsz majd oda. :) Én most még próbálom kisakkozni, mi fér bele nekem, de legszívesebben a legtöbbre elmennék. Ezek az évvégi kiadós bulik mind kihagyhatatlannak tűnnek.

Megjegyzés küldése