2016. február 24. | By: Ladybird

Blog Tour – Colleen Halverson – Through the Veil


Where the fairy tale ends, destiny begins.

Elizabeth Tanner is no Tinkerbell, and her life is no fairy tale. Broke and drowning in student loans, the one thing she wants more than anything is a scholarship from the Trinity Foundation. But after the ancient Irish text she's studying turns out to be more than just a book, she becomes their prisoner instead. And when Trinity reveals Elizabeth is half-Fae, she finds herself at the center of a plot to save the magical races of Ireland from a brutal civil war.

As Commander of Trinity's elite warriors, Finn O'Connell isn't used to having his authority challenged. He doesn't know whether to punish or protect the infuriating young woman in his custody. When he discovers the Dark Fae want to use Elizabeth's abilities to control the source of all power in the universe, he'll risk everything to help her.

At the mercy of Trinity and enslaved to the Dark Fae, Elizabeth finds herself alone on the wrong side of an Irish myth thousands of years in the making. Refusing to be a pawn in their game, Elizabeth has to fight her way back to the man she loves, but to do so, she must wage her own war against the magic that binds her.


Find a copy at your favorite retailer: Amazon | B&N | iTunes | Kobo | Entangled | Goodreads

Véleményem:


Ez a könyv magyar kiadóért kiált! Hosszú ideje ez az egyik legjobb fantasy, amit olvastam, megvan benne minden, ami kell, fordulatos, izgalmas, imádnivaló és letehetetlenAki szerette Karen Marie Moning Tündérkrónikák sorozatát, az ezt sem hagyhatja ki!

Amint megláttam a fülszövegét, azonnal tudtam, hogy kell nekem! Hiszen ki tudna ellenállni egy az ír mondavilágban gyökerező igazi tündér történetnek (direkt nem használtam a tündérmese szót, mivel semmi köze a mesékhez)? Hát én nem tudtam, és milyen jól tettem! Imádtam minden sorát és csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla!

Elizabeth Tanner egészen hétköznapi életet él, keményen küzd az egyetemen, hogy ösztöndíjat kaphasson, és miután lediplomázott elutazhasson Írországba, hogy ott tovább tanulmányozhassa az óír nyelvet és mondavilágot. Dolgozatának alapja egy valódi ritkaság, az Arranmore Könyve. Ez egy enciklopédia, amit nemrég talált a professzora, és amely a tündérek fajairól és azok történelméről szól. Egy nap Elizabeth furcsa dologra lesz figyelmes, a könyv illusztrációi megváltoznak, méghozzá elég ijesztő módon. A vidám kis tündért a könyvből valami foglyul ejti. Ám a furcsa dolgoknak ezzel még nincs végük, ugyanis hamarosan megjelenik egy férfi, Finn O'Connell, az egyetem legfőbb támogatójának, a Trinity Alapítványnak a képviseletében, és úgy dönt, elviszi a könyvet. Ám amint megérinti azt, különös dolgok történnek, előbukkan a semmiből egy gigantikus kígyó és megöli a lány idős professzorát, Dr. Forrestert, Elizabethet pedig megsebesíti. A lány utolsó emléke egy férfi, akit Finn Thorntonnak nevezett.
Ezek után egy furcsa helyen ébred, ahol csakhamar kiderül, hogy az ír tündérek és egy bárd, Amergin diplomáciai harcába keveredett. A dolgok pedig csak ezután kezdenek eldurvulni. Az idős költő és csapata börtönbe zárja a lányt, és megpróbál belőle valami olyasmit kiszedi, amiről neki fogalma sincs. Mindeközben egyre furcsább dolgok történnek vele, melyek felett képtelen napirendre térni. Az egyetlen támasza ebben a nehéz helyzetben az a Finn O'Connell, akivel ugyan izzik körülöttük a levegő, de akiben egy cseppet sem bízik. Rabsága alatt fény derül a származására és arra, milyen fontos szerepe van a tündérek közötti béke megteremtésében. 
  

A történet csupa-csupa fordulat és akció, egyetlen pillanatig sem unatkoztam. Colleen Halversonnak sikerült egy olyan világot teremtenie, ami egyszerűen elképesztő, és ami szinkronban van az általunk is ismert ír mondákkal. Bevallom, ebben nem vagyok valami járatos, ezért meglehetősen sok időt vett el, mire utána néztem a Tuatha Dé Danannak és néhány szereplő eredetének, de még ezzel együtt is élvezetes volt olvasni. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy alig két nap alatt kiolvastam ezt a 400 oldalas könyvet. Azt hiszem, angolul ez az új rekordom.
Ahogyan azt már mondtam, ez nem egy tündérmese, bár kétségtelenül vannak benne meseszerű elemek, különleges képességek, átkok, egy elveszett tündérhercegnő meg hasonlók, de ugyanakkor nagyon véres is a történet. Sokan meghalnak, a kegyetlen szereplők nem csak a leírásuk szerint azok, hanem valóban elég durva dolgokat tesznek, nem egyszer a főhőssel is, és ez kimondottan tetszett. 

Ami azonban egy kicsit furcsa volt benne, az az, hogy egyszerre akart fantasy és szerelmes regény is lenni, és itt most nem a YA könyvek ártatlan első szerelemről szóló történeteire célzok, mivel itt már egy kicsit tapasztaltabb szereplőkkel állunk szemben, és a jelenetek is forróbbak, mint a megszokott. Kicsit inkább hajaz helyenként egy erotikus könyvre, mint fantasyre, persze ez csak az elején volt furcsa, később már egy cseppet sem zavart, főleg azért nem, mert közben a szerelmi szál is szépen kialakult, és így megint egyensúlyba került minden.

A szereplők érdekesek és szerethetőek, végig Elizabeth szemszögéből látunk mindent, és bár kétségtelen, hogy vannak a lánynak furcsa húzásai, de egyáltalán nem egy idegesítő főhős, így egészen élvezetes volt az ő szemén keresztül látni mindent.
Elizabeth egyszerre elesett és kemény. Egy katona lányaként már egészen fiatalon megtanulta, hogyan védje meg magát, és ennek nem egyszer tanúi is lehetünk a könyvben. Nem egy megmentésre váró hercegnő, és nem is egy nebáncsvirág, ami nekem nagyon is bejött. Végre nem kell kiképezni, nem kell lerombolni a kis illúzióit, mivel pontosan tudja, hogy a legtöbb esetben csak magára számíthat. Bár a történet nagy részében rabságban van, nem adja fel egy pillanatra sem, és mindvégig keresi a kiutat a helyzetből, ami nem egyszerű. És nem csak azért, mert szigorúan őrzik, és mert többször meg is fenyegetik, hanem mert még ha ki is tudna szabadulni, valószínűleg csak még rosszabb történne vele. 
Emellett ugye – ahogyan az a fülszövegben is olvasható –, kiderül, hogy félig Fae, vagyis tündér, és egy olyan erő szunnyad benne, ami akár meg is menthetné a végzetétől, ám amit nem képes életre hívni, mivel fogalma sincs, hogyan működik. Ennek kapcsán érdekes kérdés kerül az előtérbe, vajon mi a fontosabb, hogy visszakapja az élete felett az irányítást, vagy azok az életek, amikért mindenki elvárja, hogy feláldozza önmagát? 

Finnről szólva, bár az elején nem tartozott a kedvenceim közé, főként mert elég bunkó volt, és nem egyszer cserbenhagyta a lányt, és titkolózott előtte, de ahogy haladt előre a történet, úgy szerettem meg egyre jobban. Mivel a fülszöveg már úgyis lelőtte, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, ő Amergin elit hadseregének a parancsnoka, így talán érthető is, hogy sokszor egyszerre akar megfelelni a lánynak tett ígéreteinek, és akarja védeni a saját csapata érdekeit, és ez egy ponton túl már elég problémás. A szerelmi szálat ugyan egy kicsit elkapkodottnak éreztem az elején, de a későbbiek kárpótoltak érte. 

Mivel imádtam minden sorát, talán senkit sem lepek meg vele, ha azt mondom, sikerült újabb kedvencet avatnom, és már alig várom az őszt, amikor is jön a következő rész! Addig is mindenkinek ajánlom, aki szereti a mozgalmas fantasyket és angolul is olvas, mivel garantáltan nem fog csalódni!


Ha még mindig maradt bennetek kétség, pillantsatok bele a könyv trailerébe!
About the author: 


As a child, Colleen Halverson used to play in the woods imagining worlds and telling stories to herself. Growing up on military bases, she found solace in her local library and later decided to make a living sharing the wonders of literature to poor, unsuspecting college freshman. After backpacking through Ireland and singing in a traditional Irish music band, she earned a PhD in English with a specialization in Irish literature. When she’s not making up stories or teaching, she can be found hiking the rolling hills of the Driftless area of Wisconsin with her husband and two children.

Connect with Colleen HalversonVisit the rest of the stops on the tour for more!
2/22/2016
Excerpt A Sky Full of Stars Blog
Excerpt Cassandra's Reviews
Excerpt Lore Lush Books
2/23/2016
Excerpt Zoe Forward, Author
Review Warrior Woman Winmill
Excerpt Lisa's Loves(Books of Course) 
2/24/2016
Review Könyv Extrák
Review Carries Book Reviews 
2/25/2016
Review Tome Tender 
Excerpt Rants N Scribbles
Review + Excerpt Rabid Reads
2/26/2016
Review + Guestpost My fictional escape
Review T&L Book Reviews
Excerpt Diana's Book Reviews
2/29/2016
Guestpost + Excerpt Kitty's Book Spot!
Excerpt RhiReading
3/1/2016
Review + Excerpt Bitten by Romance
Review + Excerpt Happy tails and tales 
Guestpost Whatever You Can Still Betray
Review + Interview  Resch Reads and Reviews
3/2/2016
Review + Excerpt Splashes Into Books
Excerpt Reading on the Rocks
Review + Excerpt Lynn's Romance Enthusiasm
Excerpt Book Groupies
3/3/2016
Review + Excerpt Rae's Rockin Reviews
Review Jeri's Book Attic
Review + Excerpt Mama Reads Hazel Sleeps
3/4/2016
Excerpt Kindle and Me
Review + Excerpt Kelly Smith Reviews
Review Snoopydoo's Book Reviews
Review one girl lost in romance books
Guestpost Reading Between the Wines Book Club
Review + Excerpt vampy and racey

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése