2014. december 17. | By: Ladybird

Katie Ashley - A szív zenéje

Nem szeretek könyveket lehúzni, vérzik a szívem érte. De egyszerűen annyira rossz volt ez a könyv, hogy muszáj kiadnom magamból a csalódottságomat. Annyira szeretem a rocksztáros könyveket és annyira tetszett a fülszöveg is, mégis olyan végtelenül giccsesre és bénára sikerült ez a könyv. Miért kellett ezt ennyire elrontani?



Katie Ashley - A szív zenéje


Abby Renard számára a terv egyszerű volt: csatlakozik bátyjai zenekarához a nyári turnéjuk utolsó állomásán, és eldönti, készen áll-e arra, hogy reflektorfénybe kerüljön a csapat negyedik tagjaként. Na persze, arra nem számított, hogy rossz turnébuszra száll a Rock Nation-ön, és ezzel véletlenül a Runaway Train nőfaló énekese, Jake Slater ágyában köt ki. Amikor Jake azt hiszi, a lány az egyik rajongója, Abby hamar a tudomására hozza, hogy ő egyáltalán nem önszántából pottyant mellé. Jake Slater nem gondolta volna, hogy az ágyába huppant angyal majd úgy áll ellen csáberejének, hogy az ágyékába térdel. Persze Abby a maga kóristalány kinézetével nem is esete Jake-nek. Így aztán a fiú – miután fogadást kötött a lánnyal, mely szerint egy hétig sem bírja ki velük a turnébuszon – még jobban meglepődik, mikor Abby mindent megtesz azért, hogy bebizonyítsa neki az ellenkezőjét. Ahogy azonban Jake élete kezd a feje tetejére állni, meglepetésére Abbyben igazi társra talál. Sosem találkozott még olyan lánnyal, akivel így beszélgethet, viccelődhet, vagy ami még ennél is fontosabb, akivel együtt zenélhet. Ahogy a hét a végéhez közeledik, sem Abby, sem Jake nem áll készen az elválásra… Vajon lehet-e közös jövője egy bűbájos countryénekesnőnek és a rock’n roll fenegyerekének?




Hogy mire számítottam a fentiek alapján?

Egy jó kis adok-kapok kapcsolatra. Kemény rockerekre, akik csak azért fuvarozzák Abbyt, mert esetleg jó barátságban vannak a lány testvéreivel. Vicces és forró jelenetekre, amikben sziporkázó párbeszédek vannak. Szép lassan kibontakozó szerelemre, ami teljesen elveszi a főhős eszét. Sok nőre, bulira. 
Amit ehelyett kaptam, az teljesen elvette a sorozat további részeitől a kedvem.

Eleinte azt hittem olyan lesz, mint egy Disney sorozat. Mondjuk mint a Sonny a sztárjelölt. Az első pár oldal után komolyan mondom még a közönség bevágott kacajait is hallottam. Elfogadtam. De azután... Egyre jöttek a rosszabbnál rosszabb jelenetek. Egy szereplőnek sem volt jelleme. Jake nagyon béna volt.  A banda tagjai jólfésült kis katonák a főhősök mellett. Abby túl ártatlanka. A tesói szájában megalvadt a tej, és ezzel még nincs vége...






Abby fáradtan érkezik meg a Rock Nationre, ahol a testvérei turnébuszát keresi, mivel a nyár további részében velük tart. A tesóinak keresztény rockegyüttese van. Abby az egyik roadie-tól próbál érdeklődni, hol találja meg a Jacob's Ladder buszát, ám a roadie figyelmét leköti egy bögyös rajongó, ezért aztán a Jacob's Ladder helyett Jake Slater buszába viszi, aki a Runaway Train együttes énekese. A lány felmegy a buszra, és mivel álmos, azonnal elalszik. Később bemegy a hálórészbe, hogy felébressze a tesóit, ám Jake ágyában találja magát, aki összetéveszti őt az egyik lotyójával... Mondanám, hogy a jelenet forró volt, de sajnos nem. 

Eddig akár jó is lehetett volna a könyv, ám ezután... Egy irtó béna beszélgetés során abszolút életszerűtlenül, a korukat meghazudtoló módon fogadást köt Jake és Abby, hogy a lány nem bír ki egy hetet velük a buszon. Ezen a ponton komolyan azt gondoltam, hogy két tíz éves beszélget. És nem ez volt a legrosszabb része a könyvnek. Pikk-pakk egymásba zúgnak, Jake sír egy sort, a bandatagok szentimentálisan a nyakába borulnak. Abby szüzességének megóvása érdekében az összes kemény rockker pudinggá változik. Jake kötődik-nem kötődik, puding lovag-szemétláda stb. A szokásos klisék épp csak rosszul felépítve. Minden oldallal egyre több volt a hülyeség és az irreális jelenet. 

Vérzik a szívem, mert egy egyszerű Harlequin füzetke szintjét sem sikerült elérnie.











0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése