2017. március 22. | By: Ladybird

Connie Lansberg – The Perfect Tear Blog Tour


Ha szereted a meseszerű fantasyket királyokkal, mágiával és szerelemmel, akkor a The Perfect Tear a te regényed! Ez a könyv csupa fordulat és izgalom. 
Connie Lansberg – The Perfect Tear


Eleanor, a timid orphan, is a Singer. Her songs keep nature in balance, but when they are stolen from her the grey mist descends, and her world fails to thrive. This timid orphan is forced into a course of action she never asked for, nor envisioned.

Eleanor grapples with crippling self-doubt and fear until she learns these are far more perilous than the physical dangers she faces moment to moment on her terrifying, puzzling and often funny search for The Perfect Tear, a crystal which contains the Third Vibration and able to heal the land. She is horrified to discover that she must defeat an inter-dimensional being or become his accomplice in the destruction of she loves.

But Eleanor is no savior, just a simple girl with strong instincts and she must learn to trust them. Just like the notes of a song must form connections to create a melody, Eleanor must discover the connections needed to create the harmony required to truly save her world.
Mostanság kevés időm jut az olvasásra, ahogyan ezt a bejegyzések számából is láthatjátok. Ám azért igyekszem egy-egy nagyon vágyott könyvre szert tenni, és írni róla. Ebben a hónapban kétségtelenül a The Perfect Tear volt ez a könyv. Hihetetlen jó és érdekes világfelépítésével és karaktereivel teljesen levett a lábamról, és sikerült elérnie azt, hogy a nagy rohanásban is időt szakítsak az olvasásra. Ezt egyébként nem volt nehéz elérnie, mivel amint a kezembe vettem, azonnal rabul ejtett, és utána már lehetetlen volt letenni. Pedig nem volt egy könnyű olvasmány. Általában nem okoz nehézséget angolul olvasni, ám most egy kicsit meggyűlt a bajom a sok ismeretlen szóval és kifejezéssel. Szóval a nyelvezete egy hangyányit nehezebb, mint az átlagos fantasyknek, ám megéri vele megküzdeni, mivel valami egészen elképesztőt alkotott Connie Lansberg ezzel a történettel.


A történet izgalmas felütéssel, egy különleges versennyel kezdődik, melynek tétje a Föld további sorsa. Tsera, a Fő Kreátor, aki egykor énekével létrehozta a Földet, és mindent, ami rajta van, kihívóra talál Lerion személyében. Tserával ellentétben Leriont cseppet sem érdekli, mi lesz a Föld lakóival, sőt, amennyiben ő kerül hatalomra, meggyőződése, hogy az olyan gyenge kis lényeket, mint az emberek, meg kell semmisíteni, hogy helyet adjanak egy erősebb fajnak. Mielőtt azonban ez megtörténne, meg kell nyernie a versenyt, ehhez pedig le kell mennie a Tsera által alkotott világba.

Eközben a Földön megszületik Eleanor, a csenevész kislány, akinek a teste ugyan gyenge, és még az is kétséges, hogy születése után életben marad-e, ám Tserának köszönhetően egy egészen különleges ajándékot birtokol. Énekével képes harmóniát teremteni a természetben. Lerionnak köszönhetően ugyan hamarosan árvává válik, ám a valódi küzdelem csak ezután veszi kezdetét. Mint kiderül, ő az egyetlen, aki megállíthatja Leriont, ehhez azonban nem kis elszántságra és bátorságra van szüksége.

Kicsit talán túlságosan is tipikusnak tűnhet, hogy egy gyenge lányka menti meg már megint a világot, de higgyétek el, Eleanor azért nem egy szokványos hős. Abszolút szerethető, könnyű vele azonosulni, teljesen reálisak a félelmei és a kétségei. Nem is beszélve a világról, amely körülveszi. A The Perfect Tear az egyik legegyedibb világfelépítéssel büszkélkedhet, amiről valaha is olvastam. Itt a zene az úr, a teremtő erő, amivel világokat lehet életre hívni vagy éppen lerombolni. És mindezt olyan könnyedén és logikusan építette fel Connie Lansberg, hogy szinte hallod a dallamot, és érzed a vibrálását a testeden. Egyértelműen érződik a regényen a szerző zenei háttere. 

A hangulata pedig mindent visz! Már az elejétől kezdve baljós, kissé komor, szóval remekül megalapozza a továbbiakat. A másik pozitívuma pedig, hogy a megszokottól eltérően talán egy kicsit idősebb korosztálynak szól, és nem tiniknek. De ennek, mondjuk, személy szerint én örülök. 
Ha igazán színvonalas fantasyre vágysz, és szeretsz angolul olvasni, akkor mindenképpen szerezd be a The Perfect Teart, mert megéri! Új színt vitt a fantasy műfajába, és ez már nagyon kellett a sok hasonló könyv mellé.

Az írónőről


Connie Lansberg is a singer/songwriter and now author based in Melbourne Australia. She's had her original songs placed in some of Australia's best loved TV shows that play around the world and The Connie Lansberg Quartet is a fixture in the Melbourne jazz scene. Her most recent original musical project is Tsera’s Gift, written especially for The Perfect Tear and she performs these songs throughout Melbourne. This is Connie's first novel and the movie is coming. The record will be out soon.

Connie has received several grants from the Victoria Council of the Arts for the development of mobile phone games that she created.
Connie joined the Melbourne Writers Group in 2010 to work on ideas and scripts and during this time the idea for The Perfect Tear began to develop and take shape. She continued her education by taking scriptwriting classes at the Australian Film and Television School in Melbourne. She has two more stories to complete The Perfect Tear Trilogy and is hoping to have the second book finished in 2017.

"The first thing anybody tells you about this business is to say what makes you unique and different, but I couldn't and the very idea of it never sat well with me and after much deliberation, I finally realized why.
Because, I'm not unique or different-I'm exactly like you and I love that. We each have a unique filter through which we interpret the world, and with this filter in place, I write stories and songs and you might find them surprising or intriguing or confronting, you may relate or you may not. They may make you laugh and sometimes, even cry.
You may or may not understand what I'm trying to say and you may not understand me, however, rest assured, once we get past the filters, at our core, we are wonderfully and beautifully, exactly the same."


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése