2016. szeptember 3. | By: Ladybird

Könyves Programok Könyvmolyoknak – Szeptember



Vége a nyárnak, lassan már mindenütt becsengetnek. És lehet, hogy ez sokaknak nem jó hír, de ez azt is jelenti, hogy a kiadóknál is újra beindul az élet, és nem csak új megjelenésekkel, de jobbnál jobb programokkal is kedveskednek nekünk. Nézzétek csak, mi mindennel!

Könyvmustra




Szeptember 3-án délután 3 órától szeretettel várnak mindenkit a Lendület Magazin és a Colorcom Kiadó munkatársai a kiadó első könyvmustrájára! Ezen az alkalmon nem csak, hogy elsőként tájékozódhattok a legújabb könyveikről, de lehetőségetek lesz találkozni az íróikkal és szerkesztőikkel is!

Akikkel biztosan találkozhattok, ha részt vesztek az alkalmon:
- Albert Tímea
- Babrik Alexandra - Szívem a szíved játszótere
- Heléna Szilágyi
- Kálomista Bence
- Anikó Támcsu
- Tóth Barnabás - Diszharmónia
- H. - Veres Zita
- Gabriella Eld
- Jozsef Marschall - Ha kell egy jó sztori

A helyszín: Jelen Bisztró, 1085, Bp, Blaha Lujza tér 1-2.
További információt ITT találhattok! 




Pozsonyi Piknik




Szeptember 4-én délelőtt 10 és délután 6 között sok-sok programmal és rengeteg könyves standdal vár mindenkit a Pozsonyi Piknik!
A helyszín: Újlipótváros, Újpesti rakpart
További információt ITT és ITT találhattok!
A programfüzetet pedig ITT találjátok!

Miért érdemes részt venni rajta?
Mert rengeteg érdekes programmal várnak a szervezők kicsiket és nagyokat egyaránt! Nem is beszélve arról, hány kiadó vesz részt rajta, és milyen akciókkal várnak mindenkit! Az iskolakezdés is könnyebb, ha néhány új könyvet is beszerzel mellé!




Gilbert Könyvbemutató




Szeptember 6-án este 6 és 8 között kerül sor a Móra Könyvkiadó legújabb kreatív foglalkoztatókönyv sorozatának  bemutatására! A könyvbemutatón alkalmuk nyílik a gyerekeknek megtervezni a saját cipő- és táskakollekciójukat is. A moderátor Oltai Kata lesz.
A helyszín: Fuga, 1052 Bp. Petőfi Sándor utca 5. 
További információkat ITT találsz! 




Nyelvparádé




Szeptember 9 és 11 között, immár 17. alkalommal vár mindenkit a Millenárison a Nyelvparádé! A kiállítók között nyelviskolák, nyelvi utaztatók, könyvkiadók, vizsgaközpontok, nyelvtanuláshoz használható alkalmazásokat bemutató szolgáltatók várják a látogatókat. Emellett számos előadással és bemutatóórával is várnak titeket a szervezők!
A helyszín: Millenáris D épület
További információkat ITT, ITT és ITT találtok!

Miért érdemes részt venni rajta?
Évről évre megrendezésre kerül ez a rendezvény, és nem is egyen én magam is részt vettem már. Amellett, hogy számos új nyelviskolát ismerhetsz meg, kedvezményesen vásárolhatsz nyelvkönyveket is, és olyan emberekkel is találkozhatsz, akik rendhagyó módszerekkel sajátítottak el egy-egy nyelvet. Kihagyhatatlan lehetőség mindazoknak, akik nyelvvizsgázni szeretnének, vagy hozzám hasonlóan a nyelvek szerelmesei!




Silent Reading Party




Bár ez az alkalom szorosan kapcsolódik a Nyelvparádéhoz, mivel annak szerves része, mégis azt gondoltam, érdemes külön is felhívnom rá a figyelmeteket, mivel nagyon különleges esemény, és könyvmolyok számára érdekes lehet. Ezúttal azonban nem a saját szavaimmal, hanem a szervezők ajánlójával hirdetem ezt az alkalmat!
"Folyton rohansz, és csak utazás közben vagy elalvás előtt tudsz olvasni pár oldalt, de ilyenkor is a legizgalmasabb részél kell leszállnod vagy épp alszol bele a könyvbe? 
Írd be már most a naptárodba, hogy szeptember 9-én fél 5 és fél 6 között olvasással töltöd majd az idődet!
Hozz magaddal egy könyvet, és erre az egy órára zárd ki a világot! 
Senki nem fog zavarni, nyugodtan olvashatsz regényt vagy szakkönyvet – akár idegen nyelven.
Itt minden az olvasásról szól majd.
A résztvevők nem zavarják majd egymást sem beszélgetéssel, sem mobileszközökkel.
Gyere el Te is, ha szeretsz olvasni, és szívesen vagy olyanok társaságában, akik szintén rajonganak a könyvekért!"
Tehát szeptember 9-én 16.30 és17.30 között, ha van egy kis időd, ugorj be a Millenárisra, az ingyenesen látogatható Nyelvparádéra.
További információkat ITT találsz!




Tanévkezdő zenés mesenap!




Szeptember 10-én délután 4 és este 6 között várják a kisebbeket a Könyvmolyképző Pop Up Storejában a kiadó szerzői, Kozári Dorka és Haik Viki a Tanévkezdő Zenés Mesenapjukra!
A helyszín: Könyvmoly Pop Up Store, Westend, Budapest
További információkat ITT találsz!




Senki ne legyen vesztes!



Ezúttal egy szülőknek szervezett programot szeretnék ajánlani nektek! Szeptember 15-én délután 5-től a Pagony Kiadó Wéber Anikó Az osztály vesztese című könyve kapcsán egy rendhagyó beszélgetésre vár mindenkit. Mottójuk: Beszélgessünk a jó és a rossz iskoláról! A problémákról, a segítő és a szorongató iskoláról beszélgetnek Wéber Anikó könyve kapcsán a szerzővel, Szél Dávid pszichológussal, az Apapara szerzőjével és Törley Kata pedagógussal, a Tanítanék Mozgalom vezetőjével.
A helyszín: Pagony a Gellért térnél, Budapest, XI. ker. Bartók Béla út 5.
További információkat ITT találsz!

A könyv fülszövege:
Az éjszaka leple alatt furcsa kép kerül az osztály facebook oldalára: esetlen alak minionjelmezben, felette a falra fújt felirat: Az osztály vesztese! Az osztályfőnök tombol, a diákok gyanakodva méregetik egymást. Tettesnek se jó lenni, de áldozatnak még rosszabb. 10 gyereket ismerünk meg mindenestül, miközben velük izgulunk és szorongunk végig pár napot a felkeléstől a feleltetéseken át a napköziig. Vajon ki tette és miért?
Wéber Anikó könyve mély empátiával mesél a mai gyerekek otthoni és iskolai problémáiról, a beilleszkedés nehézségeiről, elutasításról és elfogadásról. 




Szentesi Éva – Hamvaimból Könyvbemutató Kisvárdán



Szintén szeptember 15-én délután 5-től, ám ezúttal Kisvárdán, a Szeretet Hatalma Alapítvány szervezésében kerül sor Szentesi Éva Hamvaimból című könyvének bemutatójára. Az esten a rákból való gyógyulásról, életről, halálról, mélypontokról és lelki erőről beszél Szentesi Éva író, akinek beszélgetőpartnerei dr. Lőrinczy Sándor nőgyógyász főorvos és Durucz Gabi sajtóreferens, főszerkesztő lesznek.
A helyszín: Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza
További információkat ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
A nyár folyamán lehetőségem volt nekem is elolvasni Szentesi Éva könyvét (ITT írtam is róla), és nagy hatással volt rám. Nagyon fontos az a cél, amit Éva kitűzött maga elé, és hihetetlen az a természetesség és nyíltság, amivel beavat bennünket is élete legnehezebb korszakába, hogy a mi figyelmünket is felhívja arra, hogy a testünkért mi magunk vagyunk felelősek. 




Papp Dóra dedikál az Alleeban




Szeptember 16-án délután 5-től Papp Dóra a Tükörlelkek 2. részének megjelenése kapcsán dedikál az Alleeban, a Libri Könyvesboltban. 
A helyszín: Budapest, Libri Allee Könyváruház
További információkat ITT találsz!





Előadás íróknak – Izgalmas lelki defektek?




Az Aranymosás pályázat vezető szerkesztője Varga Bea, írói nevén On Sai, előadást szervez íróknak, melyre szeptember 16-án este fél hattól várja az érdeklődőket. Az előadás két órásnak ígérkezik. 
Ízelítő a témából: Szó esik számos "irodalmilag izgalmas" lelki betegségről, tisztázzuk, mi a közhiedelem, és mi a valóság egyes problémák esetén.

Hogyan lehet megírni az ilyen tüneteket, ha nincs személyes tapasztalatunk? Mitől lesz élő a szereplő?
Mire figyeljünk az ilyen főhősök megírásakor? Miben más a mellékszereplők helyzete? Mikor érdemes E/1-ben, mikor E/3-ban írni?


A belépő 1500.-Ft.
A helyszín: Pannon Kincstár, Váci utca 47.
További információkat ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
Mert nem minden nap vehet részt az ember jó áron egy tehetséges író és szerkesztő előadásán. A téma pedig ezúttal is nagyon érdekes, mivel napjainkban nagyon népszerűek az olyan (főként férfi) hősök, akik valamilyen mentális betegségtől szenvednek. Engem személy szerint teljesen kiakaszt, amikor egy mániás depresszióst vonzó karakterként ábrázolnak. Szóval mindenképpen hasznos lehet Varga Bea előadása minden író számára.




Híres íróink nyolcadik kerületi világa




Szeptember 24-én délután 3-tól egy érdekes sétára hív mindenkit a Budapest Beyond Sightseeing! Ajánlójuk önmagáért beszél:
"A nyolcadik kerület házainak, kávéházainak sokat látott falai, sokat taposott utcakövei rengeteg titkos történetet, pletykát, mendemondát mesélhetnének nagy íróink éjszakáiról, nappalairól, mindennapjairól, nem-mindennapjairól, kalandjairól és szokásairól.
E séta során most megszólal a Palotanegyed – abból az időből, mikor még művésznegyed volt – és rácsodálkozást enged, hogy mennyi művészt, költőt és írót inspirált, mennyiüknek adott otthont, és mennyiük sorsa fonódott össze egymáséval és magával a kerülettel egyaránt.
Ismerősök mind – Kosztolányi, Móricz, Petőfi, Karinthy, Babits és még sokan mások – mégis oly távolinak tűnik az életük. A séta során korabeli fotók, levélváltások és idézetek segítségével azonban belesünk házasságok izgalmas eseményeibe, kusza szerelmi viszonyok alakulásába, sorsfordító események, nagy szerelmek és nagy csalódások pillanataiba. 
Megtekintjük melyik ablakokból, melyik utcára nézve íródhatott egy-egy remekmű, melyik kávéházakban ücsörögve ihatták kávéjukat kéziratok fölé görnyedve íróink, és hova jártak dolgozni.
Magunk köré idézzük a józsefvárosi világukat, így is közelebb kerülve a valódi életükhöz és igazi személyükhöz. Közösen, interaktív módon felfedjük, felfedezzük mindazt, amit a kerület emblematikus íróinkról rejteget.
A séta a Gutenberg otthon bejáratától (Gutenberg tér 4.) indul és a Horánszky utca 13. előtt ér véget.
A túra ára 3000 Ft."
Jelentkezni és jegyet vásárolni ITT tudtok!




36. HungaroCon 2016




Szeptember 24-én délelőtt fél tíztől este fél tízig vár mindenkit a 36. HungaroCon, Magyarország legrégebbi, legnagyobb és legnívósabb Sci-fi találkozója. És hogy mi vár rátok, ha részt vesztek rajta? Irodalmi díjátadók, előadások és cosplay verseny! 
A helyszín: TEMI Fővárosi Művelődési Háza, 1119, Budapest, Fehérvári út 47.
További információkat ITT és ITT találtok! 
Regisztráció és jegyrendelés ITT.

Elővételi jegyárak: 2016 szeptember 19. éjfélig: 2490.- Ft
Helyszíni belépő: 2990,-Ft


Ennyi volt az ehavi programajánló, remélem, találtok köztük kedvetekre valót!




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése