2016. április 8. | By: Ladybird

Borító leleplezés és Nyereményjáték – Holden Rose – A fáraó jogara



A XXIII. Könyvfesztiválra érkezik Howard Matheu legújabb kalandja, sorrendben a negyedik: A fáraó jogara. Nita, Howard és Gil ezúttal olyan helyzetbe csöppennek, amit három vérbeli nyomozó egyszerűen nem hagyhat ki. Egy trükkös múzeumi lopás, aminek a kulcsát Howard szinte az első pillanatban megfejti, de egy felnőttek és nagy gyerekek uralta világban ez mit sem számít. Számos akadályt kell még legyőzniük ahhoz, hogy bizonyítékokat találhassanak és lebuktathassák a tettest, akit velük együtt a rendőrség is keres.
Ha a múzeum félelmetes félhomálya, a gyanúsabbnál gyanúsabb gyanúsítottak és Kheopsz fáraó kóborló szelleme nem lenne elég, még ott van nehezítésnek Zed, a hetedikes, aki eléggé fura módon próbál segíteni...


Íme a várva várt borító és a fülszöveg:


Holden Rose – A fáraó jogara


„Howard Matheu vagyok, nyolc és fél éves, de most kapóra jönne, ha tizenkettő lennék.
Annak is örülnék, ha a múzeumban maradnának a tárgyak, mire odaérünk megnézni őket. Emellett nagyon kellene egy eredeti ötlet a halloweenes jelmezemhez, és igazán elárulhatná valaki, hogy Nitának mi baja van velem...
De azt hiszem, ezekkel a gondokkal inkább megküzdök egyedül, vagy a titkos társaságommal, csak ez a Kheopsz fáraó hagyjon már minket békén! Mert így se nyomozni, se tanulni, se aludni nem tudunk!
Most pedig leírtam ide azt, amit tudnod kell, neked és mindazoknak, akik kíváncsiak rá, mi is történt valójában.”

Várható megjelenés: 2016. április 21.


Idézetek: 


„Sarah gyönyörű, okos és kedves. Ezeket egyszerűen igazságtalanság lenne elvitatni tőle. Nem ismerem minden tulajdonságát, szóval nem tudom, milyen, ha dühös, mert valaki lekapcsolja neki a fürdőszobában a lámpát, vagy milyen, amikor örül, mert alig talál ki valaki a fürdőszobából, miután lekapcsolta neki a lámpát. De a kedvesség meg a mosolygósság, illetve az okosság, elég nyilvánvalóak.”

„Rövidesen az egész múzeum olyan lett, mint egy felbolydult méhkas. Először az összes látogató csak nézegetett felfelé, mert onnan villogtak a piros lámpák, és a sziréna is arról szólt, de aztán a tárlatvezetők meg a jegyszedők nekiálltak kifelé terelni mindenkit. Ez önmagában még nem is okozott volna gondot, de ekkor a biztonsági őrök odaálltak az ajtókhoz, és megkérték ugyanazt a mindenkit, hogy ne mozduljanak, mert senki sem mehet ki, amíg a rendőrség nem jött be.Mi egy kicsit távolabb álltunk, mert már elindultunk felfelé a lépcsőn, így jól ráláttunk a nagy előtérre. Belülről kifelé terelték az embereket, kívülről meg befelé. És akkor, amikor már elég nagyra nőtt a zűrzavar, megjelent a rendőrség. Először csak két járőr érkezett, aztán egyre többen jöttek. Akadt köztük motoros meg tányérsapkás, de még öltönyös is.”

„Erre mondják azt: teljes siker. Gil kimeresztette a szemét, Nita pedig tapsolt. Újra megállapítottam, mennyire kicsi ez a kerti házikó. /…/ Ezúttal épp ujjongani nem sikerült teljes erőbedobással benne, mert ennyi könyöknek egyszerre nem jut hely fejmagasságban. Ezért hagytuk Nitát egyedül „táncolni”, még így is beverte a fejét vagy kétszer;”

A sorozat eddig megjelent részei:




1. A harmadik
2. A Nyúl akta
A kutyaházas eset  (novella)
3. A fáraó jogara
Az aranykapu rejtélye (novella)
4. Az ellopott karácsony

Nyereményjáték


A meglepetéseknek pedig még nincs vége! Most ti is nyerhettek egy dedikált példányt Holden Rose legújabb könyvéből, A fáraó jogarából, és ehhez csak annyit kell tennetek, hogy megosztjátok a facebookon EZT a bejegyzésemet, utána pedig figyelitek az író oldalát, ugyanis vasárnap este ő maga fogja kisorsolni a szerencsés nyertest! 




2 megjegyzés:

Pancsi írta...

Köszönjük a lehetőséget! :)

Ladybird írta...

Szia Pancsi!

Az írónak támadt ez a fantasztikus ötlete, szóval az övé az érdem. :) Én csak annyit tettem, hogy nagy örömmel beszálltam a borító leleplezésbe, mivel meggyőződésem, hogy mindenkinek, kicsinek és nagynak egyaránt, meg kell ismernie Howard Matheu történeteit! :)

Megjegyzés küldése