2015. február 8. | By: Unknown

The Sick Book Tag




Azt hiszem ez a Tag nagyon is aktuális, mert télen a hideg mellett a lesből támadó betegségtől is tartanunk kell. De mi a helyzet a lesből támadó könyvekkel? 






1. Diabétesz – egy könyv, ami túl szirupos volt

Nagyon ritkán olvasok romantikus könyvet. Azt hiszem azért, mert a túl sok rózsaszín köd, madárkákkal és csillámpónival nem az én világom. Nem vagyok érzéketlen, félreértés ne essék, de nálam van egy határ. Ami ezt a határt túllépte az Tina Reber - Spontán szerelem című műve. Annyira mézesmázos és szappanopera stílusú volt, hogy az már-már rémisztő volt számomra.

2. Bárányhimlő – egy könyv, amit egyszer elolvastál, de soha többé nem veszed a kezedbe

A bárányhimlő rémes betegség. Nem elég, hogy viszket a bőröd, de ha elvakarod, egy szép kis heget is kapsz. Julianna Baggott - Tiszták. Nagyon szeretem a disztópia műfaját. Sőt mi több imádom, de ez a könyv egy betegség. Az alapkoncepcióval nem is volt bajom, mert nem volt rossz ötlet, de ami az emberekkel történt az nagyon nagy butaság volt.


3. Influenza – egy könyv, ami fertőző akár egy vírus

Amikor egy vírus az emberek nagy részét megtámadja, de téged nem, akkor elgondolkodsz, vajon te miért nem érzed ugyanazt? Megveszed a könyvet, elolvasod és rádöbbensz, hogy örülsz az immunitásnak és sajnálod a többieket, akik viszont nem bírnak kivergődni a fertőzésből. Jennifer L. Armentrout - Obszidián sorozata testesíti meg számomra a betegségek netovábbját.

4. PMS – egy könyv, amit rendszeres időközönként (havonta vagy évente) elolvasol

Jeaniene Frost - Cat és Bones sorozata. Egyszerűen imádom.Nem bírom megunni és újra elolvasom. Mindig találok benne valamit, amitől még jobban a rajongója leszek. Mit is mondhatnék? Mindig is a gyengéim voltak a vámpírok, de természetesen csak ha dögösek. :P

5. Álmatlanság – egy könyv, ami ébren tartott egész éjjel

Itt komoly bajban vagyok, mert rengeteg ilyen könyv volt. Rendszeresen olvasok elalvás előtt és sokszor előfordult, hogy hajnali 3-4 óra fele arra eszméltem, hogy teljesen belemerültem egy könyvbe és hamarosan fel kell kelni, mert vagy iskolába kell menni vagy dolgozni. Megfogadom, hogy aznap este korán lefekszem és mégis este ismét könyvet viszek magammal az ágyba. Nektek is ismerős a helyzet?

6. Amnézia – egy felejthető könyv, ami nem hagyott nyomot benned

Amennyire ígéretesnek indult a fülszövege alapján, annyira volt lapos mégis. Az első adandó alkalommal elcseréltem. Josephine Angelini - Baljós csillagok. Igazán már fel sem tudom idézni a történetet sem.

7. Asztma – egy könyv, amitől elállt a lélegzeted

Veronica Roth - A beavatott. Csak faltam és faltam az oldalakat. Folyamatosan pörgött az agyam, miközben olvastam. Imádtam minden sorát. Egyszerűen fantasztikusan megírt első rész volt. (A trilógia befejezésről inkább nem nyilatkoznék, mert az nem tűrne nyomdafestéket.)

8. Alultápláltság – egy könyv, ami nem mozgatta meg a fantáziád

Azt hiszem a logikátlansága miatt esett a választásom erre a könyvre. Kimberly Derting - Esküje rémesen felépített, semmitmondó történet tele logikátlansággal és kiforratlan karakterekkel.  A kasztrendszer teljesen felesleges volt, főleg a könyvben megmagyarázott okkal.

9. Tengeri betegség – egy könyv, ami időn és téren át elragadott

John Green - Csillagainkban a hiba. Igen általában nem ilyen típusú könyveket olvasok, de ezt a történetet egy igazi könyvmoly nem hagyhatja ki. Fájdalmasan őszinte ugyanakkor mégis néha megnevettet a maga brutálisan pimasz humorával.


Ha van kedvetek megosztani velünk a ti válaszaitokat, akkor ezt megtehetitek kommentben, vagy a facebook oldalunkon!

A Kis Könyves Bloggerek csapatához csatlakoztak még néhányan, ha az ő válaszaikra is kíváncsiak vagytok, akkor katt a linkekre!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése